10.05. Food Engineering

Organization name
10.05. Food Engineering
Director
City
Denizli
Country
Turkey

OrgUnit's Researchers publications
(Dept/Workgroup Publication)

Results 21-40 of 436 (Search time: 0.021 seconds).

Issue DateTitleAuthor(s)
212017Assessment of the antimicrobial, antioxidant and cytotoxic activities of the wild edible mushroom Agaricus lanipes (F.H. Møller & Jul. Schäff.) HlavácekKaygusuz, Oğuzhan ; Kaygusuz, Meruyert ; Dodurga, Yavuz ; Seçme, Mücahit ; Herken, Emine Nur ; Gezer, Kutret 
222009Association of serum total antioxidant capacity and total oxidant status with pain perception in patients with myofacial pain dysfunctionEtoz, O.A.; Ataoglu, H.; Erel, O.; Celik, H.; Herken, Emine Nur ; Bayazit, Y.A.
23Mar-2019Balık eti kullanımının makarnanın kalite özelliklerine etkisiÖzgören, Ezgi 
242022Bamya tohumu unu ile zenginleştirilmiş glutensiz keklerin bazı kalite özelliklerinin belirlenmesiÖzgören, Ezgi ; Şahan, Altan
252011Bazı Alicyclobacillus Türlerinin Değişik Ortam Koşullarında Isıl Dayanıklılıklarının BelirlenmesiTülek, Yahya ; Ceviz, Gülin
261998Bazı baharat uçucu yağlarının çeşitli bakterilere karşı antimikrobiyal etkisiÇon, Ahmet Hilmi ; Ayar, Ahmet; Gökalp, Hüsnü Yusuf
272016Bazı Fermente Gıdalardan İzole Edilen Lactobacillus plantarum Suşlarının Metal Dirençlilik ÖzellikleriÖzel, Burcu ; Kaya, Halil İbrahim ; Şimşek, Ömer 
282018Bebek Beslenmesi İçin Zenginleştirilmiş Formülasyonla Hazırlanan Uşak Tarhanası Hamurunun Fermantasyonunda Mikrobiyolojik ve Kimyasal DeğişimlerŞimşek, Ömer ; Zehir, Duygu 
292016Berrak Nar Suyu ve Konsantrelerinde Bulanıklık OluşumuYemiş, Oktay ; Arslantürk, Hakime Gül
302014Beyaz Peynirde Nisini Tolere Eden Laktik Asit Bakteri Miktarı ve ÇeşitliliğiŞimşek, Ömer ; Kördikanlıoğlu, Burcu; Yazıcı, Gizem; Kaya, Halil İbrahim 
312011Bioconversion of linoleic acid into conjugated linoleic acid by lactic acid bacteria isolated from cheeseGursoy, O.; Yılmaz, Yusuf ; Ozel, S.; Çon, Ahmet Hilmi 
322014Bir konteyner terminalinde rıhtım vinçlerinin sezgisel yöntemler kullanılarak çizelgelenmesiYılmaz, Yusuf 
332023Bitkisel ekstraktli nanoliflerin elektro eğirme yöntemi ile üretimi ve sosis kaplamada kullanımıZambak, Özlem 
342008Body fat distribution in childhood obesity: Association with metabolic risk factorsSemiz, Serap ; Özgören, E. ; Sabir, Nuran ; Semiz, E. 
352011Boza üretiminde sarı leblebi unu kullanım imkanları ve karakteristik özelliklerin belirlenmesiÇelik, İlyas 
362013Cationized natural dyeing of cotton fabrics with corn poppy (papaver rhoeas) and investigation of antibacterial activityGedik, Görkem ; Yavaş, Arzu ; Avinç, Osman Ozan ; Şimşek, Ömer 
372008Ceruloplasmin, copper, selenium, iron, zinc, and manganese levels in normal and sulfite oxidase deficient rat plasma: Effects of sulfite exposureHerken, Emine Nur ; Kocamaz, Erdoğan ; Kucukatay, M.B. ; Vural, H.; Demirin, H.; Küçükatay, Vural 
382014Changes in hydrolysable and condensed tannins of pomegranate (Punica granatum L., cv. Hicaznar) juices from sacs and whole fruits during production and their relation with antioxidant activityMuhacir-Güzel, N.; Türkyilmaz, M.; Yemiş, Oktay ; Tagi, T.; Özkan, M.
392012Changes in pigment profile and surface colour of fig (Ficus carica L.) during dryingYemiş, Oktay ; Bakkalbaşi, E.; Artik, N.
402013Changes in the phenolic content and free radical-scavenging activity of vacuum packed walnut kernels during storageBakkalbaşi, E.; Yilmaz, Ö.M.; Yemiş, Oktay ; Artik, N.