Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/1811
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorMustafa Gölcü-
dc.contributor.authorKalender, Volkan-
dc.date.accessioned2017-05-16T17:39:45Z
dc.date.available2017-05-16T17:39:45Z
dc.date.issued2013-06-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/1811-
dc.description.abstractGünümüzde geleneksel kurutma yöntemlerine alternatif olarak mikrodalga ile kurutma pek çok ürün için kullanılmaktadır. Ülkemizde daha çok gıda sektöründe kurutma çalışmaları yapılmaktadır. Mikrodalgaların etkin ısıtma gücü ile kurutma işlemleri daha hızlı gerçekleşmektedir. Böylelikle üretimin daha hızlı olmasıyla birlikte, maliyetler azalmakta ve daha çevreci bir üretim meydana gelmektedir. Bu çalışmada, viyolün farklı magnetron çıkış güçlerinde ve farklı bant hızlarında kurutma çalışmaları yapılmış ve mikrodalga gücünün kurutma zamanı ve kurutma kalitesi üzerine etkisi incelenmiştir.en_US
dc.description.abstractToday, drying with microwave is used for many products as an alternative to traditional drying methods. In our country, drying studies are more performed in the food sector. The drying process with effective heating power of microwaves takes place more quickly. Thus, with production being faster, costs reduce and production occur in a more environmentally friendly. In this study, drying studies of egg tray have been performed in different magnetron output powers and band speeds. The effect of microwave output power have been examined on the drying time and drying quality.en_US
dc.language.isotren_US
dc.publisherPamukkale Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectMikrodalga Çıkış Gücüen_US
dc.subjectOtomasyonen_US
dc.subjectViyolen_US
dc.subjectKurutmaen_US
dc.subjectMicrowave Output Poweren_US
dc.subjectAutomationen_US
dc.subjectEgg Trayen_US
dc.subjectDryingen_US
dc.titleMikrodalga gücünün kurutma zamanı ve kurutma kalitesi üzerine etkisien_US
dc.title.alternativeThe effect of microwave power on the drying time and drying qualityen_US
dc.typeMaster Thesisen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US
dc.identifier.yoktezid348516en_US
dc.ownerPamukkale University-
item.languageiso639-1tr-
item.openairetypeMaster Thesis-
item.grantfulltextopen-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextWith Fulltext-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
Appears in Collections:Tez Koleksiyonu
Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Volkan Kalender.doc2.39 MBMicrosoft WordView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

42
checked on May 27, 2024

Download(s)

22
checked on May 27, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.