Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/25775
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorBayram, Murat-
dc.contributor.authorBayram, Ümmühan-
dc.contributor.authorKara, Mikail-
dc.date.accessioned2019-09-05T06:06:51Z-
dc.date.available2019-09-05T06:06:51Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationBayram, M., Bayram, Ü., & Kara, M. (2017). Kırgızistan Çevrimiçi Destinasyon İmajının Değerlendirilmesi. 3. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu, 20-22 Nisan, Bişkek, Kırgızistanen_US
dc.identifier.isbn978-9967-9038-5-2-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/25775-
dc.description.abstractDestinasyon imajı, turistlerin destinasyon seçimini etkileyen en önemli unsurlardan bir tanesidir. Bu çalışma Kırgızistan‘ın çevrimiçi destinasyon imajını seyahat edenlerce oluşturulan çevrimiçi yorumlar vasıtasıyla incelemektedir. Seyahat edenlerin seyahatlerine ilişkin görüş ve deneyimlerini paylaştıkları seyahat yorum sitelerindeki metinler içerik analiz yöntemiyle araştırmaktadır. Yorumlarda kullanılan kelimeler kullanım sıklıklarına göre sıralanmış ve ilişkilerine göre bilişsel ve duygusal destinasyon imaj boyutları altında toplanmıştır. Araştırma sonuçlarına göre bilişsel boyutta on tema duygusal boyutta da dört temanın ortaya çıktığı görülmektedir. Bu araştırmanın sonuçları turistlerin Kırgızistan‘ı turistik çekicilikleri, doğal çevresi ve yerel halkına ilişkin özellikler ile algıladığını göstermektedir. Ayrıca araştırmanın sonunda destinasyon imajının yönetilmesine yönelik olarak uygulamacılara ve gelecekteki araştırmalara öneriler de sunulmaktadır.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartof3. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumuen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectDestinayon İmajıen_US
dc.subjectÇevrimiçi Destinasyon İmajıen_US
dc.subjectÇevrimiçi Tüketici Değerlendirmelerien_US
dc.subjectİçerik Analizien_US
dc.titleKırgızistan çevrimiçi destinasyon imajının değerlendirilmesien_US
dc.title.alternativeEvaluation of the Kyrgyzstan online destination imageen_US
dc.typeConference Objecten_US
dc.identifier.startpage476en_US
dc.identifier.endpage485en_US
dc.authorid0000-0002-2774-7513-
dc.relation.publicationcategoryKonferans Öğesi - Uluslararası - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.ownerPamukkale University-
item.languageiso639-1tr-
item.openairetypeConference Object-
item.grantfulltextopen-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextWith Fulltext-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
crisitem.author.dept21.02. Tourism Management-
crisitem.author.dept21.01. Gastronomy and Culinary Arts-
Appears in Collections:Turizm Fakültesi Koleksiyonu
Files in This Item:
File Description SizeFormat 
B2.pdf847.95 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

48
checked on May 27, 2024

Download(s)

92
checked on May 27, 2024

Google ScholarTM

Check




Altmetric


Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.