Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/35396
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Höl, Ayşen | - |
dc.contributor.author | Ersin, Ezgi | - |
dc.date.accessioned | 2021-01-26T12:17:34Z | |
dc.date.available | 2021-01-26T12:17:34Z | |
dc.date.issued | 2020-12 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/35396 | - |
dc.description | Bu tez çalışması Bilimsel Araştırma Projeleri koordinasyon Birimleri (PAUBAP) tarafından 2019FEBE010 nolu proje ile desteklenmiştir. | en_US |
dc.description.abstract | Bu çalışmada, kromatografik tayinleri öncesi dört tane triazin herbisitinin (atrazin, simazin, atrazin deizopropil ve atrazin desetil) önderiştirilmesi için adsorban olarak klorür katkılı polipirolün (PPyCl) kullanıldığı yeni bir katı faz ekstraksiyon (SPE) yöntemi geliştirildi. SPE yöntemi ile analitlerin önderiştirilmesi için çözelti pH'sı, eluent türü ve hacmi, numune hacmi gibi değişkenler optimize edildi. pH 5'e tamponlanan analit çözeltisi, 0,5 g PPyCl ile doldurulmuş bir kolonda alıkondu ve 10 mL aseton ile elüe edildi. Elüent, azot gazı varlığında uçuruldu ve kalıntıya 500 ?L metanol ilave edildi. Bu çözeltiden alınan 10 ?L’lik örnek, HPLC sistemine enjekte edildi. Analitler, sabit faz olarak ODS-3 C18 kolonu ve mobil faz metanol:su (75:25) karışımı kullanılarak 0,9 mL dk-1 akış hızında HPLC-DAD ile tayin edildi. Geliştirilen yöntemin bazı yiyecek ve atık su örneklerindeki pestisit kalıntılarının tayinine uygulanabileceği öngörüldü. | en_US |
dc.description.abstract | In this study, a new solid phase extraction (SPE) method using chloride-added polypyrrole (PPyCl) as adsorbent was developed for the preconcentration of four triazine herbicides (atrazine, simazine, atrazine deisopropyl and atrazine desetyl) before chromatographic determinations. With the SPE method, variables such as solution pH, eluent type and volume, sample volume were optimized for the preconcentration of analytes. The analyte solution buffered to pH 5 was retained in a column filled with 0,5 g PPyCl and eluted with 10 mL acetone. The eluent was evaporated in the presence of nitrogen gas and 500 ?L methanol was added and 10 ?L of this sample was injected into HPLC. Analytes were determined by ODS-3 C18 column as the stationary phase by using the mobile phase methanol and water (75:25) mixture in 0,9 mL min-1 flow rate by HPLC-DAD. It was found that the research method could be applied to determination pesticide residues in some food and wastewater samples. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.publisher | Pamukkale Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Pestisit | en_US |
dc.subject | Klorür katlılı polipirol | en_US |
dc.subject | Katı faz Ekstraksiyonu | en_US |
dc.subject | Yüksek performanslı sıvı kromatografisi | en_US |
dc.subject | Pesticide | en_US |
dc.subject | Polypyrrole-Chloride | en_US |
dc.subject | Solid Phase Extraction | en_US |
dc.subject | High Performance Liquid Chromatography | en_US |
dc.title | Katı faz ekstraksiyonu ile bazı pestisitlerin önderiştirilmesi ve tayinleri | en_US |
dc.title.alternative | The preconcentration and determination of some pesticides by solid phase extraction | en_US |
dc.type | Master Thesis | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Tez | en_US |
dc.identifier.yoktezid | 652650 | en_US |
dc.owner | Pamukkale University | - |
item.openairetype | Master Thesis | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
Appears in Collections: | Tez Koleksiyonu |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Ezgi Ersin.pdf | 1.09 MB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
306
checked on Aug 24, 2024
Download(s)
366
checked on Aug 24, 2024
Google ScholarTM
Check
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.