Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/40542
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Kadakal, Çetin | - |
dc.contributor.author | Özkal, S. Gökhan | - |
dc.contributor.author | Nas, Sebahattin | - |
dc.date.accessioned | 2022-05-17T11:57:37Z | - |
dc.date.available | 2022-05-17T11:57:37Z | - |
dc.date.issued | 1999 | - |
dc.identifier.issn | 1300-2988 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/40542 | - |
dc.description.abstract | Şeftali nektarına değişik oranlarda peyniraltı suyu ve şeker ilavesi ile üretilen ve pastörize edilen içecekler, 0, 1, 2 ve 3 ay 4±1°C'de depolandıktan sonra değişik kalite kriterleri açısından değerlendirilmiştir. Araştırmanın sonucunda, şeftali nektarına peyniraltı suyu ilave edilerek üretilen içeceklerin pH değerinin 3,35 - 3,69, titrasyon asitliğinin 0,32 - 0,39 mg/100 ml arasında değiştiği saptanmıştır. Depolama süresince, içeceklerin askorbik asit içeriğinde azalma belirlenirken, invert şeker ve renk değerlerinde önemli bir değişim saptanmamıştır. Duyusal değerlendirme sonucu, 10 farklı formülasyondaki içeceklerden en fazla beğeniyi %12 peyniraltı suyu ve %2 şeker katkılı içecek ile %16 peyniraltı suyu katkılı içecek, en düşük beğeniyi ise %12 peyniraltı suyu katkılı içecek kazanmıştır. Üretilen içeceklerin 3 ay depolanması sonucunda duyusal açıdan tüketilebilecek nitelikte olduğu sonucuna varılmıştır. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi) | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/closedAccess | en_US |
dc.subject | Gıda Bilimi ve Teknolojisi | en_US |
dc.title | Peyniraltı suyu katkılı şeftali nektarlarının bazı kimyasal ve duyusal özellikleri | en_US |
dc.title.alternative | Determination of some chemical and sensory properties of whey added peach nectar | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.volume | 14 | en_US |
dc.identifier.issue | 3 | en_US |
dc.identifier.startpage | 88 - 100 | - |
dc.identifier.startpage | 88 | en_US |
dc.identifier.endpage | 100 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 25090 | en_US |
item.openairetype | Article | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.fulltext | No Fulltext | - |
item.grantfulltext | none | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
crisitem.author.dept | 10.05. Food Engineering | - |
crisitem.author.dept | 10.05. Food Engineering | - |
crisitem.author.dept | 10.05. Food Engineering | - |
Appears in Collections: | Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection |
CORE Recommender
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.