Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/40542
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorKadakal, Çetin-
dc.contributor.authorÖzkal, S. Gökhan-
dc.contributor.authorNas, Sebahattin-
dc.date.accessioned2022-05-17T11:57:37Z-
dc.date.available2022-05-17T11:57:37Z-
dc.date.issued1999-
dc.identifier.issn1300-2988-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/40542-
dc.description.abstractŞeftali nektarına değişik oranlarda peyniraltı suyu ve şeker ilavesi ile üretilen ve pastörize edilen içecekler, 0, 1, 2 ve 3 ay 4±1°C'de depolandıktan sonra değişik kalite kriterleri açısından değerlendirilmiştir. Araştırmanın sonucunda, şeftali nektarına peyniraltı suyu ilave edilerek üretilen içeceklerin pH değerinin 3,35 - 3,69, titrasyon asitliğinin 0,32 - 0,39 mg/100 ml arasında değiştiği saptanmıştır. Depolama süresince, içeceklerin askorbik asit içeriğinde azalma belirlenirken, invert şeker ve renk değerlerinde önemli bir değişim saptanmamıştır. Duyusal değerlendirme sonucu, 10 farklı formülasyondaki içeceklerden en fazla beğeniyi %12 peyniraltı suyu ve %2 şeker katkılı içecek ile %16 peyniraltı suyu katkılı içecek, en düşük beğeniyi ise %12 peyniraltı suyu katkılı içecek kazanmıştır. Üretilen içeceklerin 3 ay depolanması sonucunda duyusal açıdan tüketilebilecek nitelikte olduğu sonucuna varılmıştır.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofOndokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi)en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessen_US
dc.subjectGıda Bilimi ve Teknolojisien_US
dc.titlePeyniraltı suyu katkılı şeftali nektarlarının bazı kimyasal ve duyusal özelliklerien_US
dc.title.alternativeDetermination of some chemical and sensory properties of whey added peach nectaren_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume14en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage88 - 100-
dc.identifier.startpage88en_US
dc.identifier.endpage100en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid25090en_US
item.openairetypeArticle-
item.cerifentitytypePublications-
item.languageiso639-1tr-
item.fulltextNo Fulltext-
item.grantfulltextnone-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
crisitem.author.dept10.05. Food Engineering-
crisitem.author.dept10.05. Food Engineering-
crisitem.author.dept10.05. Food Engineering-
Appears in Collections:Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

150
checked on Apr 14, 2025

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.