Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/40630
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Kadakal, Çetin | - |
dc.contributor.author | Poyrazoğlu, Ender | - |
dc.contributor.author | Yemiş, Oktay | - |
dc.contributor.author | Artık, Nevzat | - |
dc.date.accessioned | 2022-05-17T11:59:29Z | - |
dc.date.available | 2022-05-17T11:59:29Z | - |
dc.date.issued | 2001 | - |
dc.identifier.issn | 1300-7009 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/40630 | - |
dc.description.abstract | Solanacea familyasının bir cinsi olan kırmızıbiberlerin kapsaisinoit miktarı, önemli bir kalite kriteri olduğu gibi birçok ülkede sınıflandırmada dikkate alınmaktadır. Kapsaisinoitler içersinde en önemli acılık maddesi kapsaisindir (% 69). Diğerleri ise dihidrokapsaisin (% 22), nordihidrokapsaisin (% 7), homokapsaisin (% 1) ve homodihidrokapsaisindir (% 1). Birçok gıdada olduğu gibi, kırmızıbiberlerde de karotenoitler önemli bileşiklerdir. Karotenoit pigmentleri kırmızıbiberlere karakteristik rengi verdiği gibi bazıları da A vitamini aktivitesi göstermektedir. Tam olgunlaşmış kırmızıbiber meyvesinin başlıca karotenoitleri kapsantin, kapsorubin, ß-karoten ve ,zeaksantindir. Bu derlemede, dünyanın değişik bölgelerinde yetiştirilen kırmızıbiberlerin ve kapsaisioit ve karoenoit içerikleri, özellikleri ve sağlık üzerine etkileri ele alınmıştır. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Mühendislik Bilimleri Dergisi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.title | Kırmızıbiberlerde acılık ve renk bileşikleri | en_US |
dc.title.alternative | Pungent and colour compounds of red peppers | en_US |
dc.type | Report | en_US |
dc.identifier.volume | 7 | en_US |
dc.identifier.issue | 3 | en_US |
dc.identifier.startpage | 359 - 366 | - |
dc.identifier.startpage | 359 | en_US |
dc.identifier.endpage | 366 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Diğer | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 27589 | en_US |
dc.owner | Pamukkale_University | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.openairetype | Report | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
crisitem.author.dept | 10.05. Food Engineering | - |
Appears in Collections: | Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
bfe72490-97cc-4c00-8c0a-d0c7b630b6ae.pdf | 346.48 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
44
checked on Aug 24, 2024
Download(s)
34
checked on Aug 24, 2024
Google ScholarTM
Check
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.