Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/40630
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorKadakal, Çetin-
dc.contributor.authorPoyrazoğlu, Ender-
dc.contributor.authorYemiş, Oktay-
dc.contributor.authorArtık, Nevzat-
dc.date.accessioned2022-05-17T11:59:29Z-
dc.date.available2022-05-17T11:59:29Z-
dc.date.issued2001-
dc.identifier.issn1300-7009-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/40630-
dc.description.abstractSolanacea familyasının bir cinsi olan kırmızıbiberlerin kapsaisinoit miktarı, önemli bir kalite kriteri olduğu gibi birçok ülkede sınıflandırmada dikkate alınmaktadır. Kapsaisinoitler içersinde en önemli acılık maddesi kapsaisindir (% 69). Diğerleri ise dihidrokapsaisin (% 22), nordihidrokapsaisin (% 7), homokapsaisin (% 1) ve homodihidrokapsaisindir (% 1). Birçok gıdada olduğu gibi, kırmızıbiberlerde de karotenoitler önemli bileşiklerdir. Karotenoit pigmentleri kırmızıbiberlere karakteristik rengi verdiği gibi bazıları da A vitamini aktivitesi göstermektedir. Tam olgunlaşmış kırmızıbiber meyvesinin başlıca karotenoitleri kapsantin, kapsorubin, ß-karoten ve ,zeaksantindir. Bu derlemede, dünyanın değişik bölgelerinde yetiştirilen kırmızıbiberlerin ve kapsaisioit ve karoenoit içerikleri, özellikleri ve sağlık üzerine etkileri ele alınmıştır.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofMühendislik Bilimleri Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleKırmızıbiberlerde acılık ve renk bileşiklerien_US
dc.title.alternativePungent and colour compounds of red peppersen_US
dc.typeReporten_US
dc.identifier.volume7en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage359 - 366-
dc.identifier.startpage359en_US
dc.identifier.endpage366en_US
dc.relation.publicationcategoryDiğeren_US
dc.identifier.trdizinid27589en_US
dc.ownerPamukkale_University-
item.languageiso639-1tr-
item.openairetypeReport-
item.grantfulltextopen-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextWith Fulltext-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
crisitem.author.dept10.05. Food Engineering-
Appears in Collections:Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Files in This Item:
File SizeFormat 
bfe72490-97cc-4c00-8c0a-d0c7b630b6ae.pdf346.48 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

36
checked on May 27, 2024

Download(s)

18
checked on May 27, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.