Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/40631
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Özkal, Sami Gökhan | - |
dc.contributor.author | Tülek, Yahya | - |
dc.date.accessioned | 2022-05-17T11:59:30Z | - |
dc.date.available | 2022-05-17T11:59:30Z | - |
dc.date.issued | 2001 | - |
dc.identifier.issn | 1300-0160 | - |
dc.identifier.issn | 1303-6157 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/40631 | - |
dc.description.abstract | Değişik süt ve bitkisel yağ örneklerinin ısıl iletkenlik değerleri 25° ile 75° C sıcaklık aralığında belir-lenmiştir. Kuru maddesi yüksek olan süt örneklerinin daha küçük ısıl iletkenlik değerine sahip olduğu belirlenmiştir. Sıcaklık artışı ile süt örneklerinin ısıl iletkenlik değerleri yükselmiştir. Yağ örneklerinin ısıl iletkenlik değerleri birbirine yakın bulunurken, sıcaklıktaki artış ile belirgin bir değişme göstermediği saptanmıştır. Ayrıca, süt örneklerinin ısıl iletkenliğinin sıcaklığa bağlı olarak hesaplanmasını sağlayacak matematiksel modellemeler oluşturulmuştur. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Turkish Journal of Engineering and Environmental Sciences | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/closedAccess | en_US |
dc.subject | Fizikokimya;Malzeme Bilimleri, Özellik ve Test | en_US |
dc.title | Değişik süt ve bitkisel yağ örneklerinin ısıl iletkenlik değerlerinin deneysel olarak belirlenmesi | en_US |
dc.title.alternative | Experimental determination of thermal condutivity of various milk and vegetable oil products | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.volume | 25 | en_US |
dc.identifier.issue | 1 | en_US |
dc.identifier.startpage | 51 - 60 | - |
dc.identifier.startpage | 51 | en_US |
dc.identifier.endpage | 60 | en_US |
dc.trdizinedit | $$TRDizinEdit$$ | - |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 27860 | en_US |
dc.identifier.scopusquality | Q2 | - |
dc.owner | Pamukkale_University | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.grantfulltext | none | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.openairetype | Article | - |
item.fulltext | No Fulltext | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
crisitem.author.dept | 10.05. Food Engineering | - |
crisitem.author.dept | 10.05. Food Engineering | - |
Appears in Collections: | Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection |
CORE Recommender
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.