Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/40631
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorÖzkal, Sami Gökhan-
dc.contributor.authorTülek, Yahya-
dc.date.accessioned2022-05-17T11:59:30Z-
dc.date.available2022-05-17T11:59:30Z-
dc.date.issued2001-
dc.identifier.issn1300-0160-
dc.identifier.issn1303-6157-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/40631-
dc.description.abstractDeğişik süt ve bitkisel yağ örneklerinin ısıl iletkenlik değerleri 25° ile 75° C sıcaklık aralığında belir-lenmiştir. Kuru maddesi yüksek olan süt örneklerinin daha küçük ısıl iletkenlik değerine sahip olduğu belirlenmiştir. Sıcaklık artışı ile süt örneklerinin ısıl iletkenlik değerleri yükselmiştir. Yağ örneklerinin ısıl iletkenlik değerleri birbirine yakın bulunurken, sıcaklıktaki artış ile belirgin bir değişme göstermediği saptanmıştır. Ayrıca, süt örneklerinin ısıl iletkenliğinin sıcaklığa bağlı olarak hesaplanmasını sağlayacak matematiksel modellemeler oluşturulmuştur.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofTurkish Journal of Engineering and Environmental Sciencesen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessen_US
dc.subjectFizikokimya;Malzeme Bilimleri, Özellik ve Testen_US
dc.titleDeğişik süt ve bitkisel yağ örneklerinin ısıl iletkenlik değerlerinin deneysel olarak belirlenmesien_US
dc.title.alternativeExperimental determination of thermal condutivity of various milk and vegetable oil productsen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume25en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage51 - 60-
dc.identifier.startpage51en_US
dc.identifier.endpage60en_US
dc.trdizinedit$$TRDizinEdit$$-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid27860en_US
dc.identifier.scopusqualityQ2-
dc.ownerPamukkale_University-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.grantfulltextnone-
item.languageiso639-1tr-
item.openairetypeArticle-
item.fulltextNo Fulltext-
item.cerifentitytypePublications-
crisitem.author.dept10.05. Food Engineering-
crisitem.author.dept10.05. Food Engineering-
Appears in Collections:Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

126
checked on Aug 24, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.