Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/40765
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorKadakal, Çetin-
dc.contributor.authorNas, Sebahattin-
dc.contributor.authorPoyrazoğlu, Ender-
dc.contributor.authorŞimşek, Atilla-
dc.date.accessioned2022-05-17T12:00:40Z-
dc.date.available2022-05-17T12:00:40Z-
dc.date.issued2003-
dc.identifier.issn1300-3070-
dc.identifier.issn1309-6273-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/40765-
dc.description.abstractBu araştırmada Golden delicious çeşidi elmalar yüzeydeki çürüme oranı dikkate alınarak tek tek incelenmiş ve sağlam, %30, %60 ve %100'ü çürük şeklinde sınıflandırılmıştır. Sınıflandırılan elmalar, elma suyuna işlenmiştir. Elde edilen elma suyu örneklerinde patulln, fumarik asit, HMF, pH, brlks ve Hunter L, a ve b değerleri belirlenmiştir. Çürüme oranı %30, %60 ve %100 olan Golden delicious elmalarından üretilen berrak elma sularının patulln içeriği, sırasıyla 36.2-508.5 fjg/kg, 96.1-1153.2 fjg/kg, 66.7-564.7 /Jg/kg sınırları arasında belirlenmiştir. Sağlam, %30, %60 ve %100 çürük Golden delicious elmalarından üretilen berrak elma sularının fumarik asit miktarının ise sırasıyla 0.00-0.25 mg/kg, 0.30-0.64 mg/kg, 0.61-1.95 mg/kg, 0.93-3.16 mg/kg arasında olduğu saptanmıştır.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofGIDAen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBiyolojien_US
dc.titleElma çürüklük düzeyinin elma suyunun patulin ve fumarik asit düzeyine etkisien_US
dc.title.alternativeEffect of rotten propertion of apple on patulin and fumaric acid content of apple juiceen_US
dc.typeOtheren_US
dc.identifier.volume28en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage259 - 266-
dc.identifier.startpage259en_US
dc.identifier.endpage266en_US
dc.trdizinedit$$TRDizinEdit$$-
dc.relation.publicationcategoryDiğeren_US
dc.identifier.trdizinid30033en_US
dc.ownerPamukkale_University-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextopen-
item.openairetypeOther-
item.languageiso639-1tr-
crisitem.author.dept10.05. Food Engineering-
crisitem.author.dept10.05. Food Engineering-
Appears in Collections:Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Files in This Item:
File SizeFormat 
document (2).pdf600.71 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

90
checked on Feb 8, 2025

Download(s)

2
checked on Feb 8, 2025

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.