Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/40765
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Kadakal, Çetin | - |
dc.contributor.author | Nas, Sebahattin | - |
dc.contributor.author | Poyrazoğlu, Ender | - |
dc.contributor.author | Şimşek, Atilla | - |
dc.date.accessioned | 2022-05-17T12:00:40Z | - |
dc.date.available | 2022-05-17T12:00:40Z | - |
dc.date.issued | 2003 | - |
dc.identifier.issn | 1300-3070 | - |
dc.identifier.issn | 1309-6273 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/40765 | - |
dc.description.abstract | Bu araştırmada Golden delicious çeşidi elmalar yüzeydeki çürüme oranı dikkate alınarak tek tek incelenmiş ve sağlam, %30, %60 ve %100'ü çürük şeklinde sınıflandırılmıştır. Sınıflandırılan elmalar, elma suyuna işlenmiştir. Elde edilen elma suyu örneklerinde patulln, fumarik asit, HMF, pH, brlks ve Hunter L, a ve b değerleri belirlenmiştir. Çürüme oranı %30, %60 ve %100 olan Golden delicious elmalarından üretilen berrak elma sularının patulln içeriği, sırasıyla 36.2-508.5 fjg/kg, 96.1-1153.2 fjg/kg, 66.7-564.7 /Jg/kg sınırları arasında belirlenmiştir. Sağlam, %30, %60 ve %100 çürük Golden delicious elmalarından üretilen berrak elma sularının fumarik asit miktarının ise sırasıyla 0.00-0.25 mg/kg, 0.30-0.64 mg/kg, 0.61-1.95 mg/kg, 0.93-3.16 mg/kg arasında olduğu saptanmıştır. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | GIDA | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Biyoloji | en_US |
dc.title | Elma çürüklük düzeyinin elma suyunun patulin ve fumarik asit düzeyine etkisi | en_US |
dc.title.alternative | Effect of rotten propertion of apple on patulin and fumaric acid content of apple juice | en_US |
dc.type | Other | en_US |
dc.identifier.volume | 28 | en_US |
dc.identifier.issue | 3 | en_US |
dc.identifier.startpage | 259 - 266 | - |
dc.identifier.startpage | 259 | en_US |
dc.identifier.endpage | 266 | en_US |
dc.trdizinedit | $$TRDizinEdit$$ | - |
dc.relation.publicationcategory | Diğer | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 30033 | en_US |
dc.owner | Pamukkale_University | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.openairetype | Other | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
crisitem.author.dept | 10.05. Food Engineering | - |
crisitem.author.dept | 10.05. Food Engineering | - |
Appears in Collections: | Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
document (2).pdf | 600.71 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.