Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/40765
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorKadakal, Çetin-
dc.contributor.authorNas, Sebahattin-
dc.contributor.authorPoyrazoğlu, Ender-
dc.contributor.authorŞimşek, Atilla-
dc.date.accessioned2022-05-17T12:00:40Z-
dc.date.available2022-05-17T12:00:40Z-
dc.date.issued2003-
dc.identifier.issn1300-3070-
dc.identifier.issn1309-6273-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/40765-
dc.description.abstractBu araştırmada Golden delicious çeşidi elmalar yüzeydeki çürüme oranı dikkate alınarak tek tek incelenmiş ve sağlam, %30, %60 ve %100'ü çürük şeklinde sınıflandırılmıştır. Sınıflandırılan elmalar, elma suyuna işlenmiştir. Elde edilen elma suyu örneklerinde patulln, fumarik asit, HMF, pH, brlks ve Hunter L, a ve b değerleri belirlenmiştir. Çürüme oranı %30, %60 ve %100 olan Golden delicious elmalarından üretilen berrak elma sularının patulln içeriği, sırasıyla 36.2-508.5 fjg/kg, 96.1-1153.2 fjg/kg, 66.7-564.7 /Jg/kg sınırları arasında belirlenmiştir. Sağlam, %30, %60 ve %100 çürük Golden delicious elmalarından üretilen berrak elma sularının fumarik asit miktarının ise sırasıyla 0.00-0.25 mg/kg, 0.30-0.64 mg/kg, 0.61-1.95 mg/kg, 0.93-3.16 mg/kg arasında olduğu saptanmıştır.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofGIDAen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBiyolojien_US
dc.titleElma çürüklük düzeyinin elma suyunun patulin ve fumarik asit düzeyine etkisien_US
dc.title.alternativeEffect of rotten propertion of apple on patulin and fumaric acid content of apple juiceen_US
dc.typeOtheren_US
dc.identifier.volume28en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage259 - 266-
dc.identifier.startpage259en_US
dc.identifier.endpage266en_US
dc.trdizinedit$$TRDizinEdit$$-
dc.relation.publicationcategoryDiğeren_US
dc.identifier.trdizinid30033en_US
dc.ownerPamukkale_University-
item.languageiso639-1tr-
item.openairetypeOther-
item.grantfulltextopen-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextWith Fulltext-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
crisitem.author.dept10.05. Food Engineering-
crisitem.author.dept10.05. Food Engineering-
Appears in Collections:Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Files in This Item:
File SizeFormat 
document (2).pdf600.71 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

58
checked on May 27, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.