Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/40845
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorEkinci, Raci-
dc.contributor.authorYapar, Aydın-
dc.date.accessioned2022-05-17T12:01:25Z-
dc.date.available2022-05-17T12:01:25Z-
dc.date.issued2004-
dc.identifier.issn1300-2708-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/40845-
dc.description.abstractBu araştırmada, üç farklı (-30,-35 ve -40°C ) sıcaklıkta ve iki farklı (O m/s, 2m/s) hava sirkülasyonunda dondurulan alabalıkların (O.mykiss W.,1792) donma ve çözünme zamanları deneysel olarak belirlenmiştir. Elde edilen bulgulara göre, uygulanan dondurma sıcaklıkları ve hava sirkülasyonlarının ön soğutma ve donma zamanları üzerine önemli (p<0.05) etkisinin olduğu belirlenmiştir. Ancak dondurma sıcaklıkları ve hava sirkülasyonlarının, çözünme zamanı üzerine etkisinin önemli olmadığı (p>0.05) bulunmuştur. Sonuç olarak, düşük dondurma derecelerinde ve artan hava sirkülasyonunda, donma zamanının kısaldığı tespit edilmiştir. Dondurma amacıyla uygulanan sıcaklık ve hava sirkülasyonu ile çözünme zamanının değişmediği belirlenmiştir.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofFırat Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessen_US
dc.titleAlabalıkların (O.Mykiss w., 1792) donma ve çözünme süreleri üzerine dondurma sıcaklığı ve hava sirkülasyonunun etkilerien_US
dc.title.alternativeThe effects of freezing temperature and air circulation rates on freeezing and thawing times of the rainbow trout (O.mykiss W., 1792)en_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume16en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage61 - 68-
dc.identifier.startpage61en_US
dc.identifier.endpage68en_US
dc.trdizinedit$$TRDizinEdit$$-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid37940en_US
dc.ownerPamukkale_University-
item.languageiso639-1tr-
item.openairetypeArticle-
item.grantfulltextnone-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextNo Fulltext-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
crisitem.author.dept10.05. Food Engineering-
crisitem.author.dept10.05. Food Engineering-
Appears in Collections:Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

74
checked on May 27, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.