Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/40845
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Ekinci, Raci | - |
dc.contributor.author | Yapar, Aydın | - |
dc.date.accessioned | 2022-05-17T12:01:25Z | - |
dc.date.available | 2022-05-17T12:01:25Z | - |
dc.date.issued | 2004 | - |
dc.identifier.issn | 1300-2708 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/40845 | - |
dc.description.abstract | Bu araştırmada, üç farklı (-30,-35 ve -40°C ) sıcaklıkta ve iki farklı (O m/s, 2m/s) hava sirkülasyonunda dondurulan alabalıkların (O.mykiss W.,1792) donma ve çözünme zamanları deneysel olarak belirlenmiştir. Elde edilen bulgulara göre, uygulanan dondurma sıcaklıkları ve hava sirkülasyonlarının ön soğutma ve donma zamanları üzerine önemli (p<0.05) etkisinin olduğu belirlenmiştir. Ancak dondurma sıcaklıkları ve hava sirkülasyonlarının, çözünme zamanı üzerine etkisinin önemli olmadığı (p>0.05) bulunmuştur. Sonuç olarak, düşük dondurma derecelerinde ve artan hava sirkülasyonunda, donma zamanının kısaldığı tespit edilmiştir. Dondurma amacıyla uygulanan sıcaklık ve hava sirkülasyonu ile çözünme zamanının değişmediği belirlenmiştir. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Fırat Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/closedAccess | en_US |
dc.title | Alabalıkların (O.Mykiss w., 1792) donma ve çözünme süreleri üzerine dondurma sıcaklığı ve hava sirkülasyonunun etkileri | en_US |
dc.title.alternative | The effects of freezing temperature and air circulation rates on freeezing and thawing times of the rainbow trout (O.mykiss W., 1792) | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.volume | 16 | en_US |
dc.identifier.issue | 1 | en_US |
dc.identifier.startpage | 61 - 68 | - |
dc.identifier.startpage | 61 | en_US |
dc.identifier.endpage | 68 | en_US |
dc.trdizinedit | $$TRDizinEdit$$ | - |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 37940 | en_US |
dc.owner | Pamukkale_University | - |
item.fulltext | No Fulltext | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.grantfulltext | none | - |
item.openairetype | Article | - |
crisitem.author.dept | 10.05. Food Engineering | - |
crisitem.author.dept | 10.05. Food Engineering | - |
Appears in Collections: | Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection |
CORE Recommender
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.