Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/41022
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Sarı, Habibe Kahvecioğlu | - |
dc.contributor.author | Arlı, Mustafa | - |
dc.date.accessioned | 2022-05-17T12:02:11Z | - |
dc.date.available | 2022-05-17T12:02:11Z | - |
dc.date.issued | 2005 | - |
dc.identifier.issn | 1300-4700 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/41022 | - |
dc.description.abstract | Bu araştırmada materyal olarak kullanılan at kestanesinin meyve dış kabuklarının yün iplik ağırlığına göre % 100 oranında alınarak 24 saat suda bekletilmesi ile soğuk ekstrakt, 1 saat kaynatılması ile de sıcak ekstrakt elde edilmiştir. İlmelik yün halı ipliklerinin mordansız ve yün iplik ağırlığına göre % 3 oranında alınan 10 adet mordan ile 1 saat mordanlanması ve hazırlanan sıcak ve soğuk ekstarktlarla da 1 saat işlem görmesi sonucunda toplam 40 adet boyama yapılmıştır. Boyanmış ilmelik yün halı ipliklerinden elde edilen renkler sübjektif ve objektif yöntemlerle değerlendirilmiştir. Meyve dış kabuğundan soğuk ve sıcak ekstrakt yöntemleri ile yapılan boyamalarda 14 farklı renk ve tonları elde edilmiştir. Elde edilen renklerin ışık, sürtünme ve su damlası haslıkları incelenmiştir. İşık haslığında 3 ile 6, sürtünme haslığında 2 ile 4-5, su damlası haslığında ise 3 ile 5 arasında değişen değerler bulunmuştur. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Biyoloji | en_US |
dc.title | At kestanesi (Aesculus hippocastanum L.) meyve dış kabuğundan elde edilen renkler ve haslık değerleri | en_US |
dc.title.alternative | The colors obtained from horse chestnut's husk and their the fastness values | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.volume | 20 | en_US |
dc.identifier.issue | 2 | en_US |
dc.identifier.startpage | 125 - 134 | - |
dc.identifier.startpage | 125 | en_US |
dc.identifier.endpage | 134 | en_US |
dc.trdizinedit | $$TRDizinEdit$$ | - |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 52563 | en_US |
dc.owner | Pamukkale_University | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.openairetype | Article | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
crisitem.author.dept | 31.03. Handicrafts | - |
Appears in Collections: | Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Koleksiyonu TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
AtKestanaesi Meyve Dış Kabuğundan El Edilen Renkler ve Haslık Değerleri.pdf | 8.98 MB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
198
checked on Aug 24, 2024
Download(s)
152
checked on Aug 24, 2024
Google ScholarTM
Check
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.