Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/41053
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Herek, Özkan | - |
dc.contributor.author | İçerli, Mustafa Yılmaz | - |
dc.contributor.author | Kaleli, İlknur | - |
dc.contributor.author | Cevahir, Nural | - |
dc.date.accessioned | 2022-05-17T12:02:44Z | - |
dc.date.available | 2022-05-17T12:02:44Z | - |
dc.date.issued | 2006 | - |
dc.identifier.issn | 1305-5194 | - |
dc.identifier.issn | 1305-5194 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/41053 | - |
dc.description.abstract | Amaç: Bu çalışmanın amacı, bir probiyotik olarak kullanılan Sacchromyces boulardii ile tedavinin safra yolları tıkanıklığındaki bakteriyel translokasyon üzerine etkilerini araştırmaktı. Gereç ve Yöntem: Bu amaçla, 30 adet erkek albino sıçan 3 gruba ayrıldı: Grup 1) Sham operasyon grubu (n=10), Grup 2) Koledok bağlanan grup (n=10), Grup 3)Koledok bağlanan+Saccharomyces boulardii verilen grup (n=10). Grup 3'deki sıçanlar koledokları bağlandıktan sonra 5 gün süreyle oro-gastrik besleme tüpü ile verilen Saccharomyces boulardii (1 mgr/gr vücud ağırlığı/gün) ile tedavi edildi. Grup 1 ve 2'deki sıçanlara aynı miktarda serum fizyolojik plasebo olarak verildi. Altı gün sonra tüm ratlar öldürüldü. Mezenter lenf düğümleri, karaciğer, dalak, kan ve çekal içeriklerinden kültürler yapıldı. Bulgular: Bakteriyel translokasyon insidansı Grup 1'de % 10 (1/10), Grup 2'de % 70 (7/10), ve Grup 3'de % 30 (3/10) olarak bulundu. Grup 2'deki bakteriyel translokasyon insidansındaki artış grup 1 ile karşılaştırıldığında istatiksel olarak anlamlı idi (p<0.05). Her ne kadar, grup 3'deki bakteriyel translokasyon insidansı grup 2 ile karşılaştırıldığında istatistiksel olarak anlamlı değilse de, grup 1 ile karşılaştırıldığında da anlamlı bir artış bulunmadı (p>0.05). Diğer taraftan Grup 3'de çekal içerikteki total bakteri sayısında grup 1 ile karşılaştırıldığında belirgin artış saptanmazken (p>0.05), grup 2'de çekal floradaki total bakteri sayısında grup 1 ile karşılaştırıldığında belirgin artış bulundu (p<0.01). Sonuç: Bu çalışmanın sonuçları göstermiştir ki safra yolları tıkanıklığı bakteriyel translokasyon oluşumuna yardımcı olmakta ve arttırmaktadır. Saccharomyces boulardii intestinal ekolojik dengeyi nispeten korumuştur. Saccharomyces boulardii uygulaması tıkayıcı sarılıktaki bakteriyel translokasyon insidansını azaltabilir sonucuna varılmıştır. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Çocuk Cerrahisi Dergisi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Anestezi;Genel ve Dahili Tıp;Tıbbi Araştırmalar Deneysel;Pediatri | en_US |
dc.title | Saccharomyces boulardii ile tedavinin tıkanma sarılıklı sıçanlardaki bakteriyel translokasyon üzerine etkileri | en_US |
dc.title.alternative | The effects of treatment with Saccharomyces boulardii on bacterial translocaiton in rats with obstructive jaundice | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.volume | 20 | en_US |
dc.identifier.issue | 1 | en_US |
dc.identifier.startpage | 6 - 10 | - |
dc.identifier.startpage | 6 | en_US |
dc.identifier.endpage | 10 | en_US |
dc.trdizinedit | $$TRDizinEdit$$ | - |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 58758 | en_US |
dc.identifier.scopusquality | Q4 | - |
dc.owner | Pamukkale_University | - |
dc.snmz | updated | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.openairetype | Article | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
crisitem.author.dept | 14.01. Surgical Medicine | - |
crisitem.author.dept | 14.03. Basic Medical Sciences | - |
crisitem.author.dept | 14.03. Basic Medical Sciences | - |
Appears in Collections: | Tıp Fakültesi Koleksiyonu TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection |
CORE Recommender
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.