Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/41077
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Tülek, Yahya | - |
dc.contributor.author | Filizay, Gökçe | - |
dc.date.accessioned | 2022-05-17T12:02:47Z | - |
dc.date.available | 2022-05-17T12:02:47Z | - |
dc.date.issued | 2006 | - |
dc.identifier.issn | 1300-7009 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/41077 | - |
dc.description.abstract | Gıda muhafazası, gıda maddelerinin mikrobiyal bozulmalara karşı korunması veya gıda güvenliğini tehdit edici unsurlara karşı korunması için yapılan sürekli bir mücadeledir. Daha besleyici, yüksek duyusal kalitede daha taze gıda ürünlerine artan müşteri talebinin karşılanması ve kabul edilebilir bir raf ömrü elde edebilmek için yapılan çalışmalar, son on yıllık dönemde, özellikle ısıl işlem içermeyen (non-thermal) inaktivasyon teknikleri üzerine yoğunlaşmıştır. Yapılan çalışmalarda; iyonize radyasyon, yüksek hidrostatik basınç (YHB), vurgulu elektrik alanı, yüksek basınç homejenizasyonu, UV ışınlama vb. inaktivasyon teknikleri incelenmektedir. Araştırmaların çoğu, YHB sistemleri ve uygulamaları üzerine yoğunlaşmış olup, bu makalede YHB sistemlerinin detaylı bir incelemesi yapılmıştır. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Mühendislik Bilimleri Dergisi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Gıda Bilimi ve Teknolojisi;Biyofizik | en_US |
dc.title | Gıda endüstrisinde kullanılan yüksek hidrostatik basınç sistemleri | en_US |
dc.title.alternative | High hydrostatic pressure systems use in food industry | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.volume | 12 | en_US |
dc.identifier.issue | 2 | en_US |
dc.identifier.startpage | 225 - 231 | - |
dc.identifier.startpage | 225 | en_US |
dc.identifier.endpage | 231 | en_US |
dc.trdizinedit | $$TRDizinEdit$$ | - |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 58584 | en_US |
dc.owner | Pamukkale_University | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.openairetype | Article | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
crisitem.author.dept | 10.05. Food Engineering | - |
Appears in Collections: | Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
document (7).pdf | 363.74 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
112
checked on Feb 8, 2025
Download(s)
30
checked on Feb 8, 2025
Google ScholarTM
Check
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.