Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/41077
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorTülek, Yahya-
dc.contributor.authorFilizay, Gökçe-
dc.date.accessioned2022-05-17T12:02:47Z-
dc.date.available2022-05-17T12:02:47Z-
dc.date.issued2006-
dc.identifier.issn1300-7009-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/41077-
dc.description.abstractGıda muhafazası, gıda maddelerinin mikrobiyal bozulmalara karşı korunması veya gıda güvenliğini tehdit edici unsurlara karşı korunması için yapılan sürekli bir mücadeledir. Daha besleyici, yüksek duyusal kalitede daha taze gıda ürünlerine artan müşteri talebinin karşılanması ve kabul edilebilir bir raf ömrü elde edebilmek için yapılan çalışmalar, son on yıllık dönemde, özellikle ısıl işlem içermeyen (non-thermal) inaktivasyon teknikleri üzerine yoğunlaşmıştır. Yapılan çalışmalarda; iyonize radyasyon, yüksek hidrostatik basınç (YHB), vurgulu elektrik alanı, yüksek basınç homejenizasyonu, UV ışınlama vb. inaktivasyon teknikleri incelenmektedir. Araştırmaların çoğu, YHB sistemleri ve uygulamaları üzerine yoğunlaşmış olup, bu makalede YHB sistemlerinin detaylı bir incelemesi yapılmıştır.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofMühendislik Bilimleri Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGıda Bilimi ve Teknolojisi;Biyofiziken_US
dc.titleGıda endüstrisinde kullanılan yüksek hidrostatik basınç sistemlerien_US
dc.title.alternativeHigh hydrostatic pressure systems use in food industryen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume12en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage225 - 231-
dc.identifier.startpage225en_US
dc.identifier.endpage231en_US
dc.trdizinedit$$TRDizinEdit$$-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid58584en_US
dc.ownerPamukkale_University-
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
item.openairetypeArticle-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.languageiso639-1tr-
item.cerifentitytypePublications-
crisitem.author.dept10.05. Food Engineering-
Appears in Collections:Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Files in This Item:
File SizeFormat 
document (7).pdf363.74 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

112
checked on Feb 8, 2025

Download(s)

30
checked on Feb 8, 2025

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.