Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/41125
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorKesenkaş, Harun-
dc.contributor.authorGürsoy, Oğuz-
dc.contributor.authorKınık, Özer-
dc.contributor.authorAkbulut, Necati-
dc.date.accessioned2022-05-17T12:02:53Z-
dc.date.available2022-05-17T12:02:53Z-
dc.date.issued2006-
dc.identifier.issn1300-3070-
dc.identifier.issn1309-6273-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/41125-
dc.description.abstractKoruyucu kültürler gıdalarda doğal olarak bulunabilen yada bulunmayan gıda üretiminde kullanıma uygun bakterilerdir. Söz konusu kültürler fermantasyonda istenilen doku ve lezzet profilini sağlama ya da probiyotik olan türlerin sağlığa yararları etkilerinden daha çok bir ürün içinde gelişme kabiliyeti ve patojen ya da istenmeyen baterileri inhibe etme potansiyellerine göre seçilmektedirler. Koruyucu kültürler, ürettikleri organik asitler, karbondioksit, diasetil, hidrojen peroksit ve bakteriyosinler gibi düşük moleküler ağırlıklı bileşikler sayesinde istenmeyen mikroorganizmaları inhibe etmektedirler. Bu makale, koruyucu kültürlerin süt ve ürünlerinde kullanım olanaklarını avantajları ve sınırlamaları ile anlatmaktadır. Çalışmada daha önce yayınlanmış veriler derlenmiş ve söz konusu kültürlerin süt ve ürünlerinde kullanım olanakları ile ilişkili yeni bulgular verilmiştir.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofGIDAen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGıda Bilimi ve Teknolojisien_US
dc.titleExtension of shelf life of dairy products by biopreservation: protective culturesen_US
dc.title.alternativeSüt ve süt ürünlerinin raf ömürlerinin biyolojik koruma ile uzatılması : koruyucu kültürleren_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume31en_US
dc.identifier.issue4en_US
dc.identifier.startpage217 - 223-
dc.identifier.startpage217en_US
dc.identifier.endpage223en_US
dc.trdizinedit$$TRDizinEdit$$-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid58400en_US
dc.ownerPamukkale_University-
item.languageiso639-1tr-
item.fulltextWith Fulltext-
item.openairetypeArticle-
item.cerifentitytypePublications-
item.grantfulltextopen-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
Appears in Collections:Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Files in This Item:
File SizeFormat 
document (22).pdf452.61 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

36
checked on Aug 24, 2024

Download(s)

20
checked on Aug 24, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.