Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/41125
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Kesenkaş, Harun | - |
dc.contributor.author | Gürsoy, Oğuz | - |
dc.contributor.author | Kınık, Özer | - |
dc.contributor.author | Akbulut, Necati | - |
dc.date.accessioned | 2022-05-17T12:02:53Z | - |
dc.date.available | 2022-05-17T12:02:53Z | - |
dc.date.issued | 2006 | - |
dc.identifier.issn | 1300-3070 | - |
dc.identifier.issn | 1309-6273 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/41125 | - |
dc.description.abstract | Koruyucu kültürler gıdalarda doğal olarak bulunabilen yada bulunmayan gıda üretiminde kullanıma uygun bakterilerdir. Söz konusu kültürler fermantasyonda istenilen doku ve lezzet profilini sağlama ya da probiyotik olan türlerin sağlığa yararları etkilerinden daha çok bir ürün içinde gelişme kabiliyeti ve patojen ya da istenmeyen baterileri inhibe etme potansiyellerine göre seçilmektedirler. Koruyucu kültürler, ürettikleri organik asitler, karbondioksit, diasetil, hidrojen peroksit ve bakteriyosinler gibi düşük moleküler ağırlıklı bileşikler sayesinde istenmeyen mikroorganizmaları inhibe etmektedirler. Bu makale, koruyucu kültürlerin süt ve ürünlerinde kullanım olanaklarını avantajları ve sınırlamaları ile anlatmaktadır. Çalışmada daha önce yayınlanmış veriler derlenmiş ve söz konusu kültürlerin süt ve ürünlerinde kullanım olanakları ile ilişkili yeni bulgular verilmiştir. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | GIDA | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Gıda Bilimi ve Teknolojisi | en_US |
dc.title | Extension of shelf life of dairy products by biopreservation: protective cultures | en_US |
dc.title.alternative | Süt ve süt ürünlerinin raf ömürlerinin biyolojik koruma ile uzatılması : koruyucu kültürler | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.volume | 31 | en_US |
dc.identifier.issue | 4 | en_US |
dc.identifier.startpage | 217 - 223 | - |
dc.identifier.startpage | 217 | en_US |
dc.identifier.endpage | 223 | en_US |
dc.trdizinedit | $$TRDizinEdit$$ | - |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 58400 | en_US |
dc.owner | Pamukkale_University | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.openairetype | Article | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
Appears in Collections: | Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
document (22).pdf | 452.61 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
36
checked on Aug 24, 2024
Download(s)
20
checked on Aug 24, 2024
Google ScholarTM
Check
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.