Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/41233
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorÇekal, Nurten-
dc.date.accessioned2022-05-17T12:03:58Z-
dc.date.available2022-05-17T12:03:58Z-
dc.date.issued2007-
dc.identifier.issn1300-4220-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/41233-
dc.description.abstractBu çalışma tatil beldelerinde tatil köyü, yıldızlı otel ve kamu kuruluşları mutfaklarında çalışan aşçıların beslenme (besin öğeleri) bilgi düzeylerini belirlemek amacı ile yürütülmüştür. Araştırmaya toplam 148 aşçı alınmıştır. Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre; aşçıların yaşları 18-55 arasında değişmekte olup yaş ortalaması 34±0,6 dır. Aşçıların % 44,6’sı 30 yaş ve altında, % 40,5’i ise ilkokul öğrenimi düzeyine sahiptir. Aşçıların % 63,5’inin meslekleri ile ilgili eğitim almadıkları belirlenmiştir. Eğitim alanların ise çıraklık eğitim merkezlerine devam ettikleri saptanmıştır. Aşçıların bu meslekte ortalama çalışma süreleri 13±0,6 olup % 48’i 10 yıl veya daha düşük deneyim süresine sahip olduklarını belirtmişlerdir. Araştırma kapsamına alınan aşçıların hiçbirinin beslenme eğitimi almadıkları belirlenmiştir. Araştırma sonuçları aşçıların % 64,9’unun yetersiz beslenme (besin öğeleri) bilgi düzeyine sahip olduklarını ortaya koymuştur.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofAnatolia: Turizm Araştırmaları Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessen_US
dc.subjectEğitim, Eğitim Araştırmaları;Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizmen_US
dc.titleAşçıların Beslenme (Besin Öğeleri) Bilgi Düzeyleri Üzerine Bir Araştırmaen_US
dc.title.alternativeA Research on Nutrition (Nutritional Element) Knowledge Levels of Cooksen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume18en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage64 - 74-
dc.identifier.startpage64en_US
dc.identifier.endpage74en_US
dc.trdizinedit$$TRDizinEdit$$-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid69357en_US
dc.identifier.scopusqualityQ3-
dc.ownerPamukkale University-
item.grantfulltextnone-
item.fulltextNo Fulltext-
item.cerifentitytypePublications-
item.openairetypeArticle-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.languageiso639-1tr-
crisitem.author.dept21.01. Gastronomy and Culinary Arts-
Appears in Collections:Denizli Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

74
checked on Aug 24, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.