Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/41233
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Çekal, Nurten | - |
dc.date.accessioned | 2022-05-17T12:03:58Z | - |
dc.date.available | 2022-05-17T12:03:58Z | - |
dc.date.issued | 2007 | - |
dc.identifier.issn | 1300-4220 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/41233 | - |
dc.description.abstract | Bu çalışma tatil beldelerinde tatil köyü, yıldızlı otel ve kamu kuruluşları mutfaklarında çalışan aşçıların beslenme (besin öğeleri) bilgi düzeylerini belirlemek amacı ile yürütülmüştür. Araştırmaya toplam 148 aşçı alınmıştır. Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre; aşçıların yaşları 18-55 arasında değişmekte olup yaş ortalaması 34±0,6 dır. Aşçıların % 44,6’sı 30 yaş ve altında, % 40,5’i ise ilkokul öğrenimi düzeyine sahiptir. Aşçıların % 63,5’inin meslekleri ile ilgili eğitim almadıkları belirlenmiştir. Eğitim alanların ise çıraklık eğitim merkezlerine devam ettikleri saptanmıştır. Aşçıların bu meslekte ortalama çalışma süreleri 13±0,6 olup % 48’i 10 yıl veya daha düşük deneyim süresine sahip olduklarını belirtmişlerdir. Araştırma kapsamına alınan aşçıların hiçbirinin beslenme eğitimi almadıkları belirlenmiştir. Araştırma sonuçları aşçıların % 64,9’unun yetersiz beslenme (besin öğeleri) bilgi düzeyine sahip olduklarını ortaya koymuştur. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/closedAccess | en_US |
dc.subject | Eğitim, Eğitim Araştırmaları;Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm | en_US |
dc.title | Aşçıların Beslenme (Besin Öğeleri) Bilgi Düzeyleri Üzerine Bir Araştırma | en_US |
dc.title.alternative | A Research on Nutrition (Nutritional Element) Knowledge Levels of Cooks | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.volume | 18 | en_US |
dc.identifier.issue | 1 | en_US |
dc.identifier.startpage | 64 - 74 | - |
dc.identifier.startpage | 64 | en_US |
dc.identifier.endpage | 74 | en_US |
dc.trdizinedit | $$TRDizinEdit$$ | - |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 69357 | en_US |
dc.identifier.scopusquality | Q3 | - |
dc.owner | Pamukkale University | - |
item.grantfulltext | none | - |
item.fulltext | No Fulltext | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.openairetype | Article | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
crisitem.author.dept | 21.01. Gastronomy and Culinary Arts | - |
Appears in Collections: | Denizli Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Koleksiyonu TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection |
CORE Recommender
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.