Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/41842
Title: | Fuzzy ELECTRE I method for evaluating catering firm alternatives | Other Titles: | Yemek firması alternatiflerini değerlendirmede bulanık ELECTRE I yöntemi | Authors: | Adalı, Esra Aytaç Işık, Ayşegül Tuş Kundakcı, Nilsen |
Keywords: | İktisat;İşletme | Abstract: | Belirsiz bir ortamda karar verme, karar vericiler için karmaşık bir iştir. Geleneksel yöntemler, karar verme sürecinde subjektifliği ve belirsizliği dikkate alamadığı için literatürde subjektif kriterler ve bütün kriterlerin ağırlıklarının dilsel değişkenlerle değerlendirildiği çok kriterli karar verme yöntemleri önerilir. Bulanık ELECTRE I, karar vericilerin kararları ile ilgili kavramların belirsizliğini çözmek için kullanılan bulanık çok kriterli karar verme yöntemlerinden biridir. Bu çalışmada Bulanık ELECTRE I yöntemi, bir tekstil işletmesinin yemek firması seçim problemine uygulanmıştır. Bu şekilde, problemdeki belirsizlik dikkate alınmış ve alternatifler arasından en uygun yemek firması seçilmiştir. | URI: | https://hdl.handle.net/11499/41842 | ISSN: | 1303-099X 2651-3021 |
Appears in Collections: | İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Koleksiyonu TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
Fuzzy Electre.pdf | 608.39 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
56
checked on Aug 24, 2024
Download(s)
16
checked on Aug 24, 2024
Google ScholarTM
Check
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.