Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/41842
Title: Fuzzy ELECTRE I method for evaluating catering firm alternatives
Other Titles: Yemek firması alternatiflerini değerlendirmede bulanık ELECTRE I yöntemi
Authors: Adalı, Esra Aytaç
Işık, Ayşegül Tuş
Kundakcı, Nilsen
Keywords: İktisat;İşletme
Abstract: Belirsiz bir ortamda karar verme, karar vericiler için karmaşık bir iştir. Geleneksel yöntemler, karar verme sürecinde subjektifliği ve belirsizliği dikkate alamadığı için literatürde subjektif kriterler ve bütün kriterlerin ağırlıklarının dilsel değişkenlerle değerlendirildiği çok kriterli karar verme yöntemleri önerilir. Bulanık ELECTRE I, karar vericilerin kararları ile ilgili kavramların belirsizliğini çözmek için kullanılan bulanık çok kriterli karar verme yöntemlerinden biridir. Bu çalışmada Bulanık ELECTRE I yöntemi, bir tekstil işletmesinin yemek firması seçim problemine uygulanmıştır. Bu şekilde, problemdeki belirsizlik dikkate alınmış ve alternatifler arasından en uygun yemek firması seçilmiştir.
URI: https://hdl.handle.net/11499/41842
ISSN: 1303-099X
2651-3021
Appears in Collections:İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection

Files in This Item:
File SizeFormat 
Fuzzy Electre.pdf608.39 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record



CORE Recommender

Page view(s)

56
checked on Aug 24, 2024

Download(s)

16
checked on Aug 24, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.