Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/42133
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorŞimşek, Ömer-
dc.contributor.authorÖzel, Serap-
dc.contributor.authorÇon, Ahmet Hilmi-
dc.date.accessioned2022-05-17T12:11:24Z-
dc.date.available2022-05-17T12:11:24Z-
dc.date.issued2012-
dc.identifier.issn1300-3070-
dc.identifier.issn1309-6273-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/42133-
dc.description.abstractUşak tarhanasının tüketimine yönelik artan talep, endüstriyel boyutta da üretimini teşvik etmiştir. Bu çalışmanın konusu, Uşak tarhanasının ev ve endüstriyel ölçekteki üretiminin fermantasyonunda meydana gelen mikrobiyolojik ve kimyasal değişimler ile laktik asit bakteri (LAB) ve maya çeşitliliğinin karşılaştırılmasıdır. Mikrobiyolojik analizlerde, ev tipi tarhana (ETT) hamurlarının LAB, toplam aerobik mezofilik bakteri (TAMB) ve maya-küf sayılarının tüm fermantasyon günlerinde daha düşük olduğu belirlenmiştir. Tüm hamurlarda koliform, E. coli ve S. aureus sayıları, fermantasyon sonundaki asitlik artışına paralel olarak düşmüştür. Diğer taraftan, ETT hamurlarının daha düşük pH, kurumadde ve yüksek asitlik değerine sahip olduğu belirlenmiştir. Tüm fermantasyon günlerinde İTT hamuru örneklerinde LAB çeşitliliğinin daha yüksek, mayaların ise benzer çeşitlilik oranında olduğu gözlenmiştir. Bu sonuçlar, endüstriyel ölçekte Uşak tarhanasının mikrobiyolojik olarak güvenli, kimyasal açıdan olumlu ve geniş laktik asit bakteri çeşitliliğine sahip ürün olduğuna işaret etmiştir.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofGIDAen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliği;Gıda Bilimi ve Teknolojisien_US
dc.titleEv ve işletme tipi Uşak tarhanası hamurlarında fermantasyon sürecine ait mikrobiyolojik ve kimyasal özelliklerin karşılaştırılmasıen_US
dc.title.alternativeComparison of microbiological and chemical properties of home and plant-type Uşak tarhana dough during fermentationen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume37en_US
dc.identifier.issue6en_US
dc.identifier.startpage341 - 348-
dc.identifier.startpage341en_US
dc.identifier.endpage348en_US
dc.trdizinedit$$TRDizinEdit$$-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid138836en_US
dc.ownerPamukkale University-
item.languageiso639-1tr-
item.openairetypeArticle-
item.grantfulltextopen-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextWith Fulltext-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
crisitem.author.dept10.05. Food Engineering-
crisitem.author.dept10.05. Food Engineering-
Appears in Collections:Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Files in This Item:
File SizeFormat 
document (31).pdf521.61 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

150
checked on May 27, 2024

Download(s)

34
checked on May 27, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.