Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/42133
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Şimşek, Ömer | - |
dc.contributor.author | Özel, Serap | - |
dc.contributor.author | Çon, Ahmet Hilmi | - |
dc.date.accessioned | 2022-05-17T12:11:24Z | - |
dc.date.available | 2022-05-17T12:11:24Z | - |
dc.date.issued | 2012 | - |
dc.identifier.issn | 1300-3070 | - |
dc.identifier.issn | 1309-6273 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/42133 | - |
dc.description.abstract | Uşak tarhanasının tüketimine yönelik artan talep, endüstriyel boyutta da üretimini teşvik etmiştir. Bu çalışmanın konusu, Uşak tarhanasının ev ve endüstriyel ölçekteki üretiminin fermantasyonunda meydana gelen mikrobiyolojik ve kimyasal değişimler ile laktik asit bakteri (LAB) ve maya çeşitliliğinin karşılaştırılmasıdır. Mikrobiyolojik analizlerde, ev tipi tarhana (ETT) hamurlarının LAB, toplam aerobik mezofilik bakteri (TAMB) ve maya-küf sayılarının tüm fermantasyon günlerinde daha düşük olduğu belirlenmiştir. Tüm hamurlarda koliform, E. coli ve S. aureus sayıları, fermantasyon sonundaki asitlik artışına paralel olarak düşmüştür. Diğer taraftan, ETT hamurlarının daha düşük pH, kurumadde ve yüksek asitlik değerine sahip olduğu belirlenmiştir. Tüm fermantasyon günlerinde İTT hamuru örneklerinde LAB çeşitliliğinin daha yüksek, mayaların ise benzer çeşitlilik oranında olduğu gözlenmiştir. Bu sonuçlar, endüstriyel ölçekte Uşak tarhanasının mikrobiyolojik olarak güvenli, kimyasal açıdan olumlu ve geniş laktik asit bakteri çeşitliliğine sahip ürün olduğuna işaret etmiştir. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | GIDA | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Ziraat Mühendisliği;Gıda Bilimi ve Teknolojisi | en_US |
dc.title | Ev ve işletme tipi Uşak tarhanası hamurlarında fermantasyon sürecine ait mikrobiyolojik ve kimyasal özelliklerin karşılaştırılması | en_US |
dc.title.alternative | Comparison of microbiological and chemical properties of home and plant-type Uşak tarhana dough during fermentation | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.volume | 37 | en_US |
dc.identifier.issue | 6 | en_US |
dc.identifier.startpage | 341 - 348 | - |
dc.identifier.startpage | 341 | en_US |
dc.identifier.endpage | 348 | en_US |
dc.trdizinedit | $$TRDizinEdit$$ | - |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 138836 | en_US |
dc.owner | Pamukkale University | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.openairetype | Article | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
crisitem.author.dept | 10.05. Food Engineering | - |
crisitem.author.dept | 10.05. Food Engineering | - |
Appears in Collections: | Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
document (31).pdf | 521.61 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
172
checked on Aug 24, 2024
Download(s)
54
checked on Aug 24, 2024
Google ScholarTM
Check
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.