Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/42270
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorÖzgören, Ezgi-
dc.contributor.authorSeçkin, A. Kemal-
dc.date.accessioned2022-05-17T12:12:28Z-
dc.date.available2022-05-17T12:12:28Z-
dc.date.issued2012-
dc.identifier.issn1304-7582-
dc.identifier.issn2148-015X-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/42270-
dc.description.abstractBu çalışmada 5 ayrı ilden (Konya, Erzurum, Mersin, Isparta, Kayseri) 100 adet küflü peynir örneği alınmıştır. Küflü peynirlerin üretimleri hakkında bilgi verilerek kalite özellikleri belirlenmiştir. Peynirlerin, kuru madde, tuz, yağ, kuru maddede tuz ve yağ, asitlik ve pH değerleri sırasıyla %53.28, %4.97, %16.26, %9.06, %27.64, %0.91 ve 5.31 bulunmuştur. Analizler sonucunda peynirlerin özellikle yağ oranlarındaki standart sapmalar yüksek bulunmuştur. Küflü peynir çeşitlerinin, genellikle evlerde geleneksel yöntemlerle üretilmesi standart bir ürünün elde edilememesine ve aynı yörede üretilen aynı çeşit peynirlerin birbirlerinden farklı duyusal özelliklere sahip olmasına neden olmaktadır. Küflü peynir çeşitlerinin üretim yöntemleri yöreye göre farklık göstermektedir. Bu peynirlerin kendine has duyusal özelliklerinin belirlenmesi ve üretim metotlarının standart bir yönteme dönüştürülmesi gerekmektedir. Böylece yöresel olarak üretilip tüketilen küflü peynir çeşitleri yaygınlaştırılabilir.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofAkademik Gıdaen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliği;Bitki Bilimleri;Biyoloji;Ekoloji;Çevre Bilimleri;Gıda Bilimi ve Teknolojisi;Çevre Çalışmalarıen_US
dc.titleTürkiye'de Ticari Ölçekte Üretilen Bazı Küflü Peynirlerin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesien_US
dc.title.alternativeQuality Attributes of Moldy Cheeses Produced in Commercial Scale in Turkeyen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume10en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage55 - 62-
dc.identifier.startpage55en_US
dc.identifier.endpage62en_US
dc.trdizinedit$$TRDizinEdit$$-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid252479en_US
dc.ownerPamukkale University-
item.languageiso639-1tr-
item.openairetypeArticle-
item.grantfulltextopen-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextWith Fulltext-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
crisitem.author.dept10.05. Food Engineering-
Appears in Collections:Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Files in This Item:
File SizeFormat 
document (5).pdf347.09 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

24
checked on May 27, 2024

Download(s)

6
checked on May 27, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.