Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/42270
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Özgören, Ezgi | - |
dc.contributor.author | Seçkin, A. Kemal | - |
dc.date.accessioned | 2022-05-17T12:12:28Z | - |
dc.date.available | 2022-05-17T12:12:28Z | - |
dc.date.issued | 2012 | - |
dc.identifier.issn | 1304-7582 | - |
dc.identifier.issn | 2148-015X | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/42270 | - |
dc.description.abstract | Bu çalışmada 5 ayrı ilden (Konya, Erzurum, Mersin, Isparta, Kayseri) 100 adet küflü peynir örneği alınmıştır. Küflü peynirlerin üretimleri hakkında bilgi verilerek kalite özellikleri belirlenmiştir. Peynirlerin, kuru madde, tuz, yağ, kuru maddede tuz ve yağ, asitlik ve pH değerleri sırasıyla %53.28, %4.97, %16.26, %9.06, %27.64, %0.91 ve 5.31 bulunmuştur. Analizler sonucunda peynirlerin özellikle yağ oranlarındaki standart sapmalar yüksek bulunmuştur. Küflü peynir çeşitlerinin, genellikle evlerde geleneksel yöntemlerle üretilmesi standart bir ürünün elde edilememesine ve aynı yörede üretilen aynı çeşit peynirlerin birbirlerinden farklı duyusal özelliklere sahip olmasına neden olmaktadır. Küflü peynir çeşitlerinin üretim yöntemleri yöreye göre farklık göstermektedir. Bu peynirlerin kendine has duyusal özelliklerinin belirlenmesi ve üretim metotlarının standart bir yönteme dönüştürülmesi gerekmektedir. Böylece yöresel olarak üretilip tüketilen küflü peynir çeşitleri yaygınlaştırılabilir. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Akademik Gıda | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Ziraat Mühendisliği;Bitki Bilimleri;Biyoloji;Ekoloji;Çevre Bilimleri;Gıda Bilimi ve Teknolojisi;Çevre Çalışmaları | en_US |
dc.title | Türkiye'de Ticari Ölçekte Üretilen Bazı Küflü Peynirlerin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi | en_US |
dc.title.alternative | Quality Attributes of Moldy Cheeses Produced in Commercial Scale in Turkey | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.volume | 10 | en_US |
dc.identifier.issue | 2 | en_US |
dc.identifier.startpage | 55 - 62 | - |
dc.identifier.startpage | 55 | en_US |
dc.identifier.endpage | 62 | en_US |
dc.trdizinedit | $$TRDizinEdit$$ | - |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 252479 | en_US |
dc.owner | Pamukkale University | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.openairetype | Article | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
crisitem.author.dept | 10.05. Food Engineering | - |
Appears in Collections: | Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
document (5).pdf | 347.09 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
40
checked on Aug 24, 2024
Download(s)
12
checked on Aug 24, 2024
Google ScholarTM
Check
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.