Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/42452
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorSevim, Burhan-
dc.contributor.authorSeçilmiş, Cihan-
dc.contributor.authorGörkem, Onur-
dc.date.accessioned2022-05-17T12:14:46Z-
dc.date.available2022-05-17T12:14:46Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.issn2147-9208-
dc.identifier.issn2147-9194-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/42452-
dc.description.abstractAraştırmanın temel amacı, algılanan destinasyon imajının, tavsiye etme durumu üzerine etkisini ortaya koymaktır. Bu amaca bağlı olarak, Safranbolu’yu ziyaret eden turistler üzerine bir araştırma gerçekleştirilmiştir. Yapılan bu çalışmada anket tekniği ile toplam 287 turistten veri elde edilmiştir. Elde edilen veriler SPSS 15 istatistik programı ile analiz edilmiştir. Araştırmada destinasyon imajı, hizmet ve üstyapı, huzurlu ortam, tarihi doku ve çevre ile altyapı boyutlarıyla ele alınmıştır. Bu bağlamda, algılanan destinasyon imajı alt boyutları ile turistlerin tavsiye etme davranışları arasında pozitif bir ilişkinin olduğu görülmüştür. Özellikle “huzurlu ortam”, “tarihi doku-çevre”, ve “altyapı” ile tavsiye etme davranışı arasında yüksek düzeyde pozitif bir ilişki olduğu dikkat çekmektedir.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofUluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBiyoloji;Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizmen_US
dc.titleAlgılanan destinasyon imajının tavsiye davranışı üzerine etkisi: Safranbolu'da bir araştırmaen_US
dc.title.alternativeThe effect of perceived destination image on the attitude of recommendation: A research in Safranboluen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume9en_US
dc.identifier.issue20en_US
dc.identifier.startpage115 - 124-
dc.identifier.startpage115en_US
dc.identifier.endpage124en_US
dc.trdizinedit$$TRDizinEdit$$-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid155202en_US
dc.ownerPamukkale University-
item.languageiso639-1tr-
item.openairetypeArticle-
item.grantfulltextopen-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextWith Fulltext-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
crisitem.author.dept21.01. Gastronomy and Culinary Arts-
Appears in Collections:TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Turizm Fakültesi Koleksiyonu
Files in This Item:
File SizeFormat 
document (38).pdf287.21 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

36
checked on May 27, 2024

Download(s)

8
checked on May 27, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.