Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/42452
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Sevim, Burhan | - |
dc.contributor.author | Seçilmiş, Cihan | - |
dc.contributor.author | Görkem, Onur | - |
dc.date.accessioned | 2022-05-17T12:14:46Z | - |
dc.date.available | 2022-05-17T12:14:46Z | - |
dc.date.issued | 2013 | - |
dc.identifier.issn | 2147-9208 | - |
dc.identifier.issn | 2147-9194 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/42452 | - |
dc.description.abstract | Araştırmanın temel amacı, algılanan destinasyon imajının, tavsiye etme durumu üzerine etkisini ortaya koymaktır. Bu amaca bağlı olarak, Safranbolu’yu ziyaret eden turistler üzerine bir araştırma gerçekleştirilmiştir. Yapılan bu çalışmada anket tekniği ile toplam 287 turistten veri elde edilmiştir. Elde edilen veriler SPSS 15 istatistik programı ile analiz edilmiştir. Araştırmada destinasyon imajı, hizmet ve üstyapı, huzurlu ortam, tarihi doku ve çevre ile altyapı boyutlarıyla ele alınmıştır. Bu bağlamda, algılanan destinasyon imajı alt boyutları ile turistlerin tavsiye etme davranışları arasında pozitif bir ilişkinin olduğu görülmüştür. Özellikle “huzurlu ortam”, “tarihi doku-çevre”, ve “altyapı” ile tavsiye etme davranışı arasında yüksek düzeyde pozitif bir ilişki olduğu dikkat çekmektedir. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Biyoloji;Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm | en_US |
dc.title | Algılanan destinasyon imajının tavsiye davranışı üzerine etkisi: Safranbolu'da bir araştırma | en_US |
dc.title.alternative | The effect of perceived destination image on the attitude of recommendation: A research in Safranbolu | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.volume | 9 | en_US |
dc.identifier.issue | 20 | en_US |
dc.identifier.startpage | 115 - 124 | - |
dc.identifier.startpage | 115 | en_US |
dc.identifier.endpage | 124 | en_US |
dc.trdizinedit | $$TRDizinEdit$$ | - |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 155202 | en_US |
dc.owner | Pamukkale University | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.openairetype | Article | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
crisitem.author.dept | 21.01. Gastronomy and Culinary Arts | - |
Appears in Collections: | TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection Turizm Fakültesi Koleksiyonu |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
document (38).pdf | 287.21 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
42
checked on Aug 24, 2024
Download(s)
32
checked on Aug 24, 2024
Google ScholarTM
Check
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.