Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/42546
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Şimşek, Ömer | - |
dc.contributor.author | Kördikanlıoğlu, Burcu | - |
dc.contributor.author | Yazıcı, Gizem | - |
dc.contributor.author | Kaya, Halil İbrahim | - |
dc.date.accessioned | 2022-05-17T12:17:03Z | - |
dc.date.available | 2022-05-17T12:17:03Z | - |
dc.date.issued | 2014 | - |
dc.identifier.issn | 1304-7582 | - |
dc.identifier.issn | 2148-015X | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/42546 | - |
dc.description.abstract | Bu çalışmanın amacı, beyaz peynir florasından nisini tolere eden Laktik Asit Bakteri'nin (LAB) izolasyonu, takiben 16S rDNA dizi analizine göre tanımlanmasıdır. Denizli semt pazarlarından temin edilen beyaz peynirlerin mikrobiyolojik kalitesinin, çeşitli ulusal markalar altında ambalajlı olarak satılan peynirlerden oldukça düşük bulunmuştur. Bunun dışında beyaz peynirlerde M17 ve MRS ortamında gelişen LAB sayıları sırasıyla ortalama 8.38 ve 7.28 log kob/g olarak tespit edilmiştir. Aynı peynirlerde 500 IU/mL nisin katkılı M17 ve MRS ortamlarında gelişen LAB sayısı ise sırasıyla ortalama 4.99 ve 2.92 log kob/g olarak belirlenmiştir. Seçilen 23 adet nisini tolere eden LAB izolat; Lactobacillus plantarum (4), Lactobacillus casei (3), Lactobacillus paracasei (3), Lactobacillus pentosus (3), Pediococcus acidilactici (3), Enterococcus faecium (3), Lactobacillus rhamnosus (2), ve Lactobacillus fermentum (2) ile %97'nin üzerinde benzer bulunmuştur. Sonuç olarak, peynir florasında bulunan laktik suşlarının nisinden önemli seviyede etkilendikleri belirlenmiştir. Peynir üretimde nisin ile birlikte destek kültür olarak kullanılabilecek potansiyel laktik suşlar tanımlanmıştır. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Akademik Gıda | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Biyoloji;Gıda Bilimi ve Teknolojisi | en_US |
dc.title | Beyaz Peynirde Nisini Tolere Eden Laktik Asit Bakteri Miktarı ve Çeşitliliği | en_US |
dc.title.alternative | Amount and Diversity of Lactic Acid Bacteria Tolerating Nisin at White-brined Cheese | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.volume | 12 | en_US |
dc.identifier.issue | 4 | en_US |
dc.identifier.startpage | 36 - 40 | - |
dc.identifier.startpage | 36 | en_US |
dc.identifier.endpage | 40 | en_US |
dc.trdizinedit | $$TRDizinEdit$$ | - |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 234059 | en_US |
dc.owner | Pamukkale University | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.openairetype | Article | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
crisitem.author.dept | 10.05. Food Engineering | - |
crisitem.author.dept | 10.05. Food Engineering | - |
Appears in Collections: | Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
document - 2024-02-23T112310.911.pdf | 132.74 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
82
checked on Aug 24, 2024
Download(s)
18
checked on Aug 24, 2024
Google ScholarTM
Check
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.