Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/42863
Title: Can systemic hypothermia induced during cardiopulmonary bypass protect the brain of patients undergoing carotid endarterectomy?
Other Titles: Karotis endarterektomi yapılan hastalarda kardiyopulmoner baypas ile oluşturulan sistemik hipotermi serebral korumaya yardımcı olabilir mi?
Authors: Alur, İhsan
Alşalaldeh, Mohammad
Durna, Fırat
Emrecan, Bilgin
Keywords: Kalp ve Kalp Damar Sistemi;Tıbbi Araştırmalar Deneysel;Göz Hastalıkları
Abstract: Karotis arter stenozu (KAS) bulunan koroner arter hastalarında (KAH) öncelikle hangi hastalığın tedavi edileceği ve cerrahi girişimin ne zaman olması gerektiği konusu tartışmalıdır. Koroner baypas cerrahisi uygulanacak hastalarda karotis arter hastalığı varsa serebrovasküler olay gelişme riski yüksek kabul edilir. Karotis arter cerrahisi yapılacak hastalarda ciddi koroner lezyonlar varsa işlem sırasında miyokard enfarktüsü gelişme riski fazladır. Bu nedenlerle bu iki hastalık aynı operasyonda tedavi edilmektedir. Bu hastalarda hangi cerrahi stratejinin uygulanacağı mortalite ve morbiditeyi azaltmada esastır. Biz 3 olguda hafif sistemik hipotermi ve kardiyopulmoner baypas altında karotis endarterektomi (KEA) + koroner arter baypas (CABG) uyguladık. Herhangi bir nörolojik komplikasyonla karşılaşmadık
URI: https://hdl.handle.net/11499/42863
ISSN: 1309-9833
1308-0865
Appears in Collections:Tıp Fakültesi Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection

Show full item record



CORE Recommender

Page view(s)

48
checked on May 27, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.