Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/42873
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorKaya, Halil İbrahim-
dc.contributor.authorKördikanlıoğlu, Burcu-
dc.contributor.authorTaşoğulları, Nermin-
dc.contributor.authorŞimşek, Ömer-
dc.date.accessioned2022-05-17T12:19:53Z-
dc.date.available2022-05-17T12:19:53Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.issn1304-7582-
dc.identifier.issn2148-015X-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/42873-
dc.description.abstractStarter kültür olarak kullanılan laktik asit bakterilerinin gıda sistemlerinde hızla gelişmesi istenir. Bu çalışmada bazı laktik asit bakteri suşlarının liyofilize edildikten sonraki gelişim eğrisi üzerine, aminoasit ve vitamin karışımı ilavesinin etkisi araştırılmıştır. Besiyeri ortamına vitamin karışımından %0.1 oranında ilave edilmesi durumunda aminoasit karışımı ilavesine kıyasla liyofilize edilmiş pediokok, laktokok ve laktobasil suşlarının adaptasyon süresinin daha kısa olduğu izlenmiştir. Buna göre laktik asit bakterilerin tür düzeyindeki gelişim eğrileri farklılık gösterse de, vitamin katkısının hücresel gelişimi hızlandırdığı, hücrelerin adaptasyon süresinin kısaltılmasına katkı sağladığı anlaşılmıştıren_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofAkademik Gıdaen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessen_US
dc.subjectGıda Bilimi ve Teknolojisien_US
dc.titleVitamin ve Aminoasit Katkısının Liyofilize Laktik Asit Bakterilerinin Gelişim Eğrisine Etkisien_US
dc.title.alternativeEffect of Vitamin and Amino Acid Fortification on Growth Curve of Lyophilized Lactic Acid Bacterien_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume13en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage115 - 118-
dc.identifier.startpage115en_US
dc.identifier.endpage118en_US
dc.trdizinedit$$TRDizinEdit$$-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid194233en_US
dc.ownerPamukkale University-
item.grantfulltextnone-
item.openairetypeArticle-
item.languageiso639-1tr-
item.fulltextNo Fulltext-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.cerifentitytypePublications-
crisitem.author.dept10.05. Food Engineering-
crisitem.author.dept10.05. Food Engineering-
Appears in Collections:Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

52
checked on Aug 24, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.