Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/42873
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Kaya, Halil İbrahim | - |
dc.contributor.author | Kördikanlıoğlu, Burcu | - |
dc.contributor.author | Taşoğulları, Nermin | - |
dc.contributor.author | Şimşek, Ömer | - |
dc.date.accessioned | 2022-05-17T12:19:53Z | - |
dc.date.available | 2022-05-17T12:19:53Z | - |
dc.date.issued | 2015 | - |
dc.identifier.issn | 1304-7582 | - |
dc.identifier.issn | 2148-015X | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/42873 | - |
dc.description.abstract | Starter kültür olarak kullanılan laktik asit bakterilerinin gıda sistemlerinde hızla gelişmesi istenir. Bu çalışmada bazı laktik asit bakteri suşlarının liyofilize edildikten sonraki gelişim eğrisi üzerine, aminoasit ve vitamin karışımı ilavesinin etkisi araştırılmıştır. Besiyeri ortamına vitamin karışımından %0.1 oranında ilave edilmesi durumunda aminoasit karışımı ilavesine kıyasla liyofilize edilmiş pediokok, laktokok ve laktobasil suşlarının adaptasyon süresinin daha kısa olduğu izlenmiştir. Buna göre laktik asit bakterilerin tür düzeyindeki gelişim eğrileri farklılık gösterse de, vitamin katkısının hücresel gelişimi hızlandırdığı, hücrelerin adaptasyon süresinin kısaltılmasına katkı sağladığı anlaşılmıştır | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Akademik Gıda | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/closedAccess | en_US |
dc.subject | Gıda Bilimi ve Teknolojisi | en_US |
dc.title | Vitamin ve Aminoasit Katkısının Liyofilize Laktik Asit Bakterilerinin Gelişim Eğrisine Etkisi | en_US |
dc.title.alternative | Effect of Vitamin and Amino Acid Fortification on Growth Curve of Lyophilized Lactic Acid Bacteri | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.volume | 13 | en_US |
dc.identifier.issue | 2 | en_US |
dc.identifier.startpage | 115 - 118 | - |
dc.identifier.startpage | 115 | en_US |
dc.identifier.endpage | 118 | en_US |
dc.trdizinedit | $$TRDizinEdit$$ | - |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 194233 | en_US |
dc.owner | Pamukkale University | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.grantfulltext | none | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.openairetype | Article | - |
item.fulltext | No Fulltext | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
crisitem.author.dept | 10.05. Food Engineering | - |
crisitem.author.dept | 10.05. Food Engineering | - |
Appears in Collections: | Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection |
CORE Recommender
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.