Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/42879
Title: | SOYA FASÜLYESİ PROTEİN LİFLERİ BÖLÜM 2: SOYA LİFLERİNİN ÖZELLİKLERİ VE KULLANIM ALANLARI | Other Titles: | Soybean Protein Fibres Part 2: Soybean Fibres Properties and Application Areas | Authors: | Yıldırım, Fatma Filiz Avinç, Osman Ozan Yavaş, Arzu |
Abstract: | Protein esaslı bitkisel bir lif olan soya fasülyesi protein lifi (SPF) yumuşaklık, parlaklık, pürüzsüzlük, dökümlülük, UV ve bakteri dayanımı gibi birçok özelliğe sahiptir. Bu özellikler sayesinde SPF ve SPFnin diğer liflerle karışımları örme, dokuma ve dokusuz tekstil yüzeylerinin üretiminde kullanılarak tişörtler, nevresimler, kazaklar ve bebek giysileri üretilebilmektedir. Bu derlemenin birinci bölümünde; SPFnin genel yapısı, üretim aşamaları ve çevresel etkisi hakkında bilgi verilmiştir. Derleme makalenin ikinci bölümünde ise SPF nin özellikleri ve kullanım alanları hakkında çeşitli bilgiler verilmektedir. | URI: | https://hdl.handle.net/11499/42879 | ISSN: | 2148-4147 2148-4155 |
Appears in Collections: | Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
document (5).pdf | 626.55 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
82
checked on Aug 24, 2024
Download(s)
32
checked on Aug 24, 2024
Google ScholarTM
Check
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.