Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/42879
Title: SOYA FASÜLYESİ PROTEİN LİFLERİ BÖLÜM 2: SOYA LİFLERİNİN ÖZELLİKLERİ VE KULLANIM ALANLARI
Other Titles: Soybean Protein Fibres Part 2: Soybean Fibres Properties and Application Areas
Authors: Yıldırım, Fatma Filiz
Avinç, Osman Ozan
Yavaş, Arzu
Abstract: Protein esaslı bitkisel bir lif olan soya fasülyesi protein lifi (SPF) yumuşaklık, parlaklık, pürüzsüzlük, dökümlülük, UV ve bakteri dayanımı gibi birçok özelliğe sahiptir. Bu özellikler sayesinde SPF ve SPFnin diğer liflerle karışımları örme, dokuma ve dokusuz tekstil yüzeylerinin üretiminde kullanılarak tişörtler, nevresimler, kazaklar ve bebek giysileri üretilebilmektedir. Bu derlemenin birinci bölümünde; SPFnin genel yapısı, üretim aşamaları ve çevresel etkisi hakkında bilgi verilmiştir. Derleme makalenin ikinci bölümünde ise SPF nin özellikleri ve kullanım alanları hakkında çeşitli bilgiler verilmektedir.
URI: https://hdl.handle.net/11499/42879
ISSN: 2148-4147
2148-4155
Appears in Collections:Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection

Files in This Item:
File SizeFormat 
document (5).pdf626.55 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record



CORE Recommender

Page view(s)

82
checked on Aug 24, 2024

Download(s)

32
checked on Aug 24, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.