Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/42919
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Günaydın, Şule | - |
dc.contributor.author | Karaca, Hakan | - |
dc.date.accessioned | 2022-05-17T12:19:59Z | - |
dc.date.available | 2022-05-17T12:19:59Z | - |
dc.date.issued | 2015 | - |
dc.identifier.issn | 1304-7582 | - |
dc.identifier.issn | 2148-015X | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/42919 | - |
dc.description.abstract | Tarımsal ürünlere hasat öncesi ve sonrasında bulaşabilen küfler ürünlerin bozulmasına, insan ve hayvan sağlığı üzerinde olumsuz etkilere sahip "mikotoksin" üretilmesine ve iç ve dış pazarda önemli ekonomik kayıpların yaşanmasına neden olmaktadır. İşlenmiş ve/veya işlenmemiş ürünlerde küflenme ve mikotoksin varlığı gıda sanayinin halen kesin çözüme kavuşmamış en büyük sorunlarından biridir. Söz konusu problemin önüne geçebilmek için birçok yöntem denenmiş ve çözüme yönelik önemli başarılar elde edilmiştir. Küf gelişimi ve toksin oluşumunun azaltılması/önlenmesi için denenen yöntemlerden biri, gıdaların doğal bitkiler veya bu bitkilerin ekstraktlarıyla muamele edilmesidir. Bu çalışmada başta kekik, karanfil, sarımsak ve tarçın olmak üzere birçok bitkinin ve bu bitkilerden elde edilen ekstraktların küf gelişimi ve mikotoksin oluşumu üzerine etkilerini inceleyen çalışmalar derlenmiş ve bu yöntemin bir kontrol stratejisi olarak kullanılabilirliği hakkında konu ile ilgili tespitler ve değerlendirmelerde bulunulmuştur | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Akademik Gıda | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/closedAccess | en_US |
dc.subject | Ziraat Mühendisliği | en_US |
dc.title | Küf Gelişimi ve Mikotoksin Oluşumunun Kontrolünde Doğal Bitki Ekstraktlarının Kullanımı | en_US |
dc.title.alternative | Use of Natural Plant Extracts in Control of Mold Contamination and Mycotoxin Production | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.volume | 13 | en_US |
dc.identifier.issue | 2 | en_US |
dc.identifier.startpage | 173 - 182 | - |
dc.identifier.startpage | 173 | en_US |
dc.identifier.endpage | 182 | en_US |
dc.trdizinedit | $$TRDizinEdit$$ | - |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 194241 | en_US |
dc.owner | Pamukkale University | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.openairetype | Article | - |
item.fulltext | No Fulltext | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.grantfulltext | none | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
crisitem.author.dept | 10.05. Food Engineering | - |
Appears in Collections: | Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection |
CORE Recommender
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.