Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/42919
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorGünaydın, Şule-
dc.contributor.authorKaraca, Hakan-
dc.date.accessioned2022-05-17T12:19:59Z-
dc.date.available2022-05-17T12:19:59Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.issn1304-7582-
dc.identifier.issn2148-015X-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/42919-
dc.description.abstractTarımsal ürünlere hasat öncesi ve sonrasında bulaşabilen küfler ürünlerin bozulmasına, insan ve hayvan sağlığı üzerinde olumsuz etkilere sahip "mikotoksin" üretilmesine ve iç ve dış pazarda önemli ekonomik kayıpların yaşanmasına neden olmaktadır. İşlenmiş ve/veya işlenmemiş ürünlerde küflenme ve mikotoksin varlığı gıda sanayinin halen kesin çözüme kavuşmamış en büyük sorunlarından biridir. Söz konusu problemin önüne geçebilmek için birçok yöntem denenmiş ve çözüme yönelik önemli başarılar elde edilmiştir. Küf gelişimi ve toksin oluşumunun azaltılması/önlenmesi için denenen yöntemlerden biri, gıdaların doğal bitkiler veya bu bitkilerin ekstraktlarıyla muamele edilmesidir. Bu çalışmada başta kekik, karanfil, sarımsak ve tarçın olmak üzere birçok bitkinin ve bu bitkilerden elde edilen ekstraktların küf gelişimi ve mikotoksin oluşumu üzerine etkilerini inceleyen çalışmalar derlenmiş ve bu yöntemin bir kontrol stratejisi olarak kullanılabilirliği hakkında konu ile ilgili tespitler ve değerlendirmelerde bulunulmuşturen_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofAkademik Gıdaen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.titleKüf Gelişimi ve Mikotoksin Oluşumunun Kontrolünde Doğal Bitki Ekstraktlarının Kullanımıen_US
dc.title.alternativeUse of Natural Plant Extracts in Control of Mold Contamination and Mycotoxin Productionen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume13en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage173 - 182-
dc.identifier.startpage173en_US
dc.identifier.endpage182en_US
dc.trdizinedit$$TRDizinEdit$$-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid194241en_US
dc.ownerPamukkale University-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.languageiso639-1tr-
item.openairetypeArticle-
item.fulltextNo Fulltext-
item.cerifentitytypePublications-
item.grantfulltextnone-
crisitem.author.dept10.05. Food Engineering-
Appears in Collections:Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

136
checked on Aug 24, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.