Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/42922
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorTüfekçi, Senem-
dc.contributor.authorÖzkal, Sami Gökhan-
dc.date.accessioned2022-05-17T12:20:00Z-
dc.date.available2022-05-17T12:20:00Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.issn2147-5881-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/42922-
dc.description.abstractGıda muhafaza yöntemleri arasında gıdadaki mevcut su oranını bozulmaya imkân vermeyecek şekilde azaltması, kesin ve ucuz bir muhafaza olanağı sunması açısından kurutmanın yeri ayrıcalıklıdır. İnsan kulağının işitebileceğinin üzerinde frekansa sahip ses dalgaları ultrases olarak adlandırılır. Kurutma öncesi önişlem olarak veya kurutma ile eş zamanlı bir şekilde uygulanan ultrases, ürünün kuruma performansı üzerine etkili olmaktadır. Ultrases enerjisinin farklı kurutma teknikleriyle kombine olduğu proseslerde suyun difüzyonunun arttığı ve işlem süresinin kısaldığı, ultrases ile muamele edilmiş kurutulmuş ürünlerin kolay rehidre olduğu bilinmektedir. Ayrıca ultrasesin şeker oranı düşük kurutulmuş ürün üretiminde kullanılabilecek alternatif bir yöntem olduğu görülmüştür. Bu çalışmada, ultrases enerjisinin temel etki mekanizmaları, uygulama alanları, ozmotik, sıcak hava ve dondurarak kurutma gibi farklı kurutma metotlarıyla kombine olduğu proseslerde kurutma kinetiği ile ürün kalite özellikleri üzerine etkileri literatürde yapılmış çalışmalar ışığında incelenmiştir.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofPamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessen_US
dc.titleGIDALARIN KURUTULMASINDA ULTRASES KULLANIMIen_US
dc.title.alternativeAPPLICATION OF ULTRASOUND IN FOOD DRYINGen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume21en_US
dc.identifier.issue9en_US
dc.identifier.startpage408 - 413-
dc.identifier.startpage408en_US
dc.identifier.endpage413en_US
dc.trdizinedit$$TRDizinEdit$$-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid193647en_US
dc.ownerPamukkale University-
item.openairetypeArticle-
item.fulltextNo Fulltext-
item.languageiso639-1tr-
item.cerifentitytypePublications-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.grantfulltextnone-
crisitem.author.dept22.01. Food Processing-
crisitem.author.dept10.05. Food Engineering-
Appears in Collections:Acıpayam Meslek Yüksekokulu Koleksiyonu
Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

128
checked on Aug 24, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.