Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/43023
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorBayhan, Mustafa-
dc.contributor.authorSoba, Mustafa-
dc.contributor.authorBildik, Tamer-
dc.date.accessioned2022-05-17T12:21:38Z-
dc.date.available2022-05-17T12:21:38Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.issn2148-029X-
dc.identifier.issn2148-029X-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/43023-
dc.description.abstractDeğişen yaşam tarzları, tempolu bir çalışma hayatı ve buna paralel olarak iş seyahatlerinin artması, genç bireylerin eğitim kurumlarında bolca vakit geçirmeleri, bayanların iş hayatlarında eskiye göre daha fazla çalışıyor olmaları bireylerin kişisel zamanlarından tasarruf etmelerine sebep olmaktadır. Günlük hayatın bu yoğunluğu sebebiyle bireylerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için fazla zaman ayıramamaları bazı sektörlerin gelişmesine neden olmuştur. Bu sektörlerden birisi de, kısa zaman zarfında çok fazla tüketiciye hizmet veren "Hızlı Hazır Yemek Sistemi-HHYS (Fast-Food1)" işletmeleridir. HHYS işletmeleri sayesinde insanlar beslenmelerine daha az zaman ayırmakta ve alışagelmiş yemek alışkanlıklarını değiştirmektedirler. Ancak HHYS tarzında hizmet veren işletme sayısının günümüzde giderek artıyor olması alternatifler arasından seçim yapmayı zorlaştırmaktadır. Yapılan çalışmada Pamukkale Üniversitesi öğrencilerinin, Denizli'deki HHYS işletmeleri arasından seçim yaparken dikkate aldıkları bazı kriterler belirlenmiş, bu kriterlere göre alternatifler arasından optimal seçimi yapabilmek için karmaşık yapılı problemlerin çözümünde kullanılan sade, anlaşılır ve etkin bir karar verme yöntemi olan Analitik Hiyerarşi Prosesi'nden (AHP) yararlanılmıştır.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofYönetim ve Ekonomi Araştırmaları Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectTarihen_US
dc.titleHIZLI HAZIR YEMEK (FAST-FOOD) SEKTÖRÜNDE HİZMET VEREN İŞLETMELERİN ANALİTİK HİYERARŞİ PROSESİ İLE DEĞERLENDİRİLMESİ: PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİen_US
dc.title.alternativeASSESMENT OF ENTERPRISES IN FAST FOOD SECTOR WITH ANALYTICAL HIERARCHY PROCESS: A CASE FOR PAMUKKALE UNIVERSITYen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume13en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage36 - 47-
dc.identifier.startpage36en_US
dc.identifier.endpage47en_US
dc.trdizinedit$$TRDizinEdit$$-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid194652en_US
dc.ownerPamukkale University-
item.fulltextWith Fulltext-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.cerifentitytypePublications-
item.languageiso639-1tr-
item.grantfulltextopen-
item.openairetypeArticle-
crisitem.author.dept08.04. Business Administration-
Appears in Collections:İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Files in This Item:
File SizeFormat 
document.pdf417.73 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

58
checked on Aug 24, 2024

Download(s)

6
checked on Aug 24, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.