Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/43027
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Görkem, Onur | - |
dc.date.accessioned | 2022-05-17T12:21:38Z | - |
dc.date.available | 2022-05-17T12:21:38Z | - |
dc.date.issued | 2015 | - |
dc.identifier.issn | 1309-0712 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/43027 | - |
dc.description.abstract | Küresel ölçekte beslenme alışkanlıklarının hızla değişimine paralel olarak büyüyen yiyecek içecek sektörü, franchising sistemi uygulayan fast food işletmelerinin artışına sahne olmuştur. Söz konusu gelişme, fast food işletmelerinin istihdam gereksinimini artırdığı gibi personelin örgütsel bağlılığını yükseltmeye yönelik faaliyetlere önem vermesi gerekliliğini de doğurmuştur. Bu doğrultuda çalışmanın amacı, ulusal ve uluslararası franchising sistemi uygulayan fast food işletmeleri çalışanlarının örgütsel bağlılıklarını karşılaştırmalı olarak ortaya koymaktır. Denizli'de franchising sistemi uygulayan fast food işletmelerinde çalışan 144 personelin örgütsel bağlılığı anket yöntemiyle ölçülmüştür. Çalışma bulgularına göre, çalışanların örgütsel bağlılığa ilişkin duygusal, devamlılık ve normatif bağlılıklarının anlamlı farklılık gösterdiği, genel örgütsel bağlılık düzeyinin işletmenin ulusal veya uluslararası franchising sistemi uygulamasına göre farklılık göstermediği anlaşılmıştır. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | İşletme Araştırmaları Dergisi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | İş;İşletme | en_US |
dc.title | Franchising Sistemi Uygulanan Fast Food İşletmelerinde Örgütsel Bağlılık: Denizli Örneği | en_US |
dc.title.alternative | Organizational Commitment In Fast Food Franchising Businesses: The Case of Denizli | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.volume | 7 | en_US |
dc.identifier.issue | 1 | en_US |
dc.identifier.startpage | 267 - 279 | - |
dc.identifier.startpage | 267 | en_US |
dc.identifier.endpage | 279 | en_US |
dc.trdizinedit | $$TRDizinEdit$$ | - |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 196793 | en_US |
dc.owner | Pamukkale University | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.openairetype | Article | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
crisitem.author.dept | 21.01. Gastronomy and Culinary Arts | - |
Appears in Collections: | TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection Turizm Fakültesi Koleksiyonu |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
document (9).pdf | 1.09 MB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
36
checked on Aug 24, 2024
Download(s)
26
checked on Aug 24, 2024
Google ScholarTM
Check
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.