Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/43027
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorGörkem, Onur-
dc.date.accessioned2022-05-17T12:21:38Z-
dc.date.available2022-05-17T12:21:38Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.issn1309-0712-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/43027-
dc.description.abstractKüresel ölçekte beslenme alışkanlıklarının hızla değişimine paralel olarak büyüyen yiyecek içecek sektörü, franchising sistemi uygulayan fast food işletmelerinin artışına sahne olmuştur. Söz konusu gelişme, fast food işletmelerinin istihdam gereksinimini artırdığı gibi personelin örgütsel bağlılığını yükseltmeye yönelik faaliyetlere önem vermesi gerekliliğini de doğurmuştur. Bu doğrultuda çalışmanın amacı, ulusal ve uluslararası franchising sistemi uygulayan fast food işletmeleri çalışanlarının örgütsel bağlılıklarını karşılaştırmalı olarak ortaya koymaktır. Denizli'de franchising sistemi uygulayan fast food işletmelerinde çalışan 144 personelin örgütsel bağlılığı anket yöntemiyle ölçülmüştür. Çalışma bulgularına göre, çalışanların örgütsel bağlılığa ilişkin duygusal, devamlılık ve normatif bağlılıklarının anlamlı farklılık gösterdiği, genel örgütsel bağlılık düzeyinin işletmenin ulusal veya uluslararası franchising sistemi uygulamasına göre farklılık göstermediği anlaşılmıştır.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofİşletme Araştırmaları Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectİş;İşletmeen_US
dc.titleFranchising Sistemi Uygulanan Fast Food İşletmelerinde Örgütsel Bağlılık: Denizli Örneğien_US
dc.title.alternativeOrganizational Commitment In Fast Food Franchising Businesses: The Case of Denizlien_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume7en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage267 - 279-
dc.identifier.startpage267en_US
dc.identifier.endpage279en_US
dc.trdizinedit$$TRDizinEdit$$-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid196793en_US
dc.ownerPamukkale University-
item.languageiso639-1tr-
item.openairetypeArticle-
item.grantfulltextopen-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextWith Fulltext-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
crisitem.author.dept21.01. Gastronomy and Culinary Arts-
Appears in Collections:TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Turizm Fakültesi Koleksiyonu
Files in This Item:
File SizeFormat 
document (9).pdf1.09 MBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

26
checked on May 27, 2024

Download(s)

18
checked on May 27, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.