Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/43178
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorGörkem, Onur-
dc.contributor.authorYağcı, Kamil-
dc.date.accessioned2022-05-17T12:23:18Z-
dc.date.available2022-05-17T12:23:18Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.issn1309-0712-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/43178-
dc.description.abstractFirma sayısı, filo büyüklüğü ve uçuş noktası ağını her geçen gün artıran hava yolu endüstrisi yoğun rekabete sahne olmaktadır. Pazar payının korunması veya arttırılabilmesi için ise hizmet kalitesi önemli bir rekabet gücü bileşenidir. Bu çalışmada, yolcuların satın alma tercihleri üzerinde önemli etkisi olan kabin içi hizmetlere ilişkin yolcu değerlendirmeleri analiz edilmiştir. Araştırma örneklemini, THY (Türk Hava Yolları) ile seyahat eden 501 yolcu oluşturmuştur. Çalışma verilerini İngiltere merkezli bir danışmanlık ve marka konumlandırma firması olan Skytrax'ın web sayfası üzerinden yapılan çevrim içi anket verileri oluşturmuştur. Veri analizinde regrasyon, korelasyon ve varyans (ANOVA) testleri kullanılmıştır. Çalışma bulgularına göre Amerika, Avrupa ve Asya-Pasifik yolcu değerlendirmelerinin gerek kabin içi hizmet boyutlarına gerekse fiyat-değer algılarına göre anlamlı farklılık gösterdiği anlaşılmıştır.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofİşletme Araştırmaları Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectİktisat;İşletmeen_US
dc.titleHava Yolu Yolcularının Kabiniçi Hizmet Algılarının Değerlendirmesi: Türk Hava Yolları Örneğien_US
dc.title.alternativeEvaluation of Airline Passangers' Perceptions of In-Cabin Services: Turkish Airlines Exampleen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume8en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage432 - 447-
dc.identifier.startpage432en_US
dc.identifier.endpage447en_US
dc.trdizinedit$$TRDizinEdit$$-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid251846en_US
dc.ownerPamukkale University-
item.languageiso639-1tr-
item.openairetypeArticle-
item.grantfulltextopen-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextWith Fulltext-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
crisitem.author.dept21.01. Gastronomy and Culinary Arts-
crisitem.author.dept21.04. Tour Guide Training-
Appears in Collections:TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Turizm Fakültesi Koleksiyonu
Files in This Item:
File SizeFormat 
document (13).pdf1.05 MBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

56
checked on May 27, 2024

Download(s)

12
checked on May 27, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.