Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/43188
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Gökçe, Ramazan | - |
dc.contributor.author | Akgün, Ali Aytaç | - |
dc.contributor.author | Ergezer, Haluk | - |
dc.contributor.author | Akcan, Tolga | - |
dc.date.accessioned | 2022-05-17T12:23:19Z | - |
dc.date.available | 2022-05-17T12:23:19Z | - |
dc.date.issued | 2016 | - |
dc.identifier.issn | 1300-7580 | - |
dc.identifier.issn | 2148-9297 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/43188 | - |
dc.description.abstract | Bu çalışmada farklı tahıl ve baklagil unlarının (buğday, mısır, çavdar ve soya) derin yağda kızartılmış piliç nuggetların kalite karakteristikleri (nem miktarı, yağ miktarı, kaplama tutunma yüzdesi, pişirme verimi, kaplama kalınlığı, penetrometre değeri ve renk) üzerine etkileri incelenmiştir. Piliç nuggetlar eşit oranda but ve göğüs eti karışımından üretilmiş, ardından 180 °C'ye ısıtılmış ayçiçek yağında 5 dakika süreyle derin yağda kızartılmıştır. Kaplama formülasyonları; piliç nuggetların kaplama tutunma yüzdesi, pişirme verimi, kaplama kalınlığı ve penetrometre değerlerini önemli (P<0.05) düzeyde etkilemiştir. En yüksek pişirme verimi sırasıyla mısır ve buğday unlu kaplamalarda elde edilmiştir. Çavdar unu kullanımı piliç nuggetların penetrometre değerini önemli (P<0.05) düzeyde artırmıştır. Piliç nuggetların nem miktarları kaplama formülasyonundan etkilenmezken, yağ miktarları değişiklik göstermiştir. Tüm kaplama formülasyonları kırmızılık (+a*) değerleri açısından farklılık göstermezken (P>0.05) en yüksek sarılık (+b*) değeri mısır unlu kaplamalarda elde edilmiştir. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Tarım Bilimleri Dergisi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Ziraat Mühendisliği;Biyoloji;Gıda Bilimi ve Teknolojisi;Orman Mühendisliği;Malzeme Bilimleri, Özellik ve Test;Malzeme Bilimleri, Kaplamalar ve Filmler;Malzeme Bilimleri, Kompozitler | en_US |
dc.title | Farklı Kaplama Bileşenleriyle Kaplamanın Derin Yağda Kızartılan Piliç Nuggetların Bazı Kalite Karakteristikleri Üzerine Etkileri | en_US |
dc.title.alternative | Effects of Different Batter Formulation on Some Quality Characteristics of Deep-Fat Fried Chicken Nuggets | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.volume | 22 | en_US |
dc.identifier.issue | 3 | en_US |
dc.identifier.startpage | 331 - 338 | |
dc.identifier.startpage | 331 | en_US |
dc.identifier.endpage | 338 | en_US |
dc.trdizinedit | $$TRDizinEdit$$ | - |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 238004 | en_US |
dc.identifier.scopusquality | Q3 | - |
dc.owner | Pamukkale University | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.openairetype | Article | - |
crisitem.author.dept | 10.05. Food Engineering | - |
crisitem.author.dept | 10.05. Food Engineering | - |
Appears in Collections: | Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
document (4).pdf | 457.8 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
68
checked on Aug 24, 2024
Download(s)
26
checked on Aug 24, 2024
Google ScholarTM
Check
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.