Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/43209
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Ergezer, Haluk | - |
dc.contributor.author | Gökçe, Ramazan | - |
dc.contributor.author | Hozer, Şeyma | - |
dc.contributor.author | Akcan, Tolga | - |
dc.date.accessioned | 2022-05-17T12:23:21Z | - |
dc.date.available | 2022-05-17T12:23:21Z | - |
dc.date.issued | 2016 | - |
dc.identifier.issn | 1304-7582 | - |
dc.identifier.issn | 2148-015X | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/43209 | - |
dc.description.abstract | Biyolojik hastalıkların gelişimi üzerine okside proteinlerin etkileri medikal anlamda uzun yıllardır incelenmesine rağmen protein oksidasyonunun gıdalardaki etkileri ve etki mekanizmaları halen büyük ölçüde açıklığa kavuşturulmamıştır. Protein oksidasyonu, direkt olarak reaktif türlerle ya da dolaylı olarak ikincil oksidasyon ürünleri ile başlatılan kovalent protein modifikasyonu olarak tanımlanabilir. Et ve et ürünleri oksidatif reaksiyonlara karşı oldukça hassastırlar. Oksidatif modifikasyonlar sonucu proteinlerin fiziksel ve kimyasal özellikleri değişmekle birlikte, konformasyonel yapısı, çözünürlüğü, biyolojik yararlılığı, enzimatik aktiviteleri değişikliğe uğramaktadır. Bu derlemede protein oksidasyonunun mekanizması, tespit yöntemleri, et kalitesi ve sağlık üzerine etkileri ile et işlem basamaklarının protein oksidasyonu ile ilişkileri kısaca açıklanmaya çalışılmıştır. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Akademik Gıda | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Biyoloji;Biyokimya ve Moleküler Biyoloji | en_US |
dc.title | Et ve Ürünlerinde Protein Oksidasyonu: Etki Mekanizması, Tespit Yöntemleri ve Etkileri | en_US |
dc.title.alternative | Protein Oxidation in Meat and Meat Products: Its Importance, Mechanisms, Detection Methods and Effects on Quality | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.volume | 14 | en_US |
dc.identifier.issue | 1 | en_US |
dc.identifier.startpage | 54 - 60 | - |
dc.identifier.startpage | 54 | en_US |
dc.identifier.endpage | 60 | en_US |
dc.trdizinedit | $$TRDizinEdit$$ | - |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 240300 | en_US |
dc.owner | Pamukkale University | - |
item.openairetype | Article | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.grantfulltext | open | - |
crisitem.author.dept | 10.05. Food Engineering | - |
crisitem.author.dept | 10.05. Food Engineering | - |
Appears in Collections: | Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
document (5).pdf | 140.18 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
68
checked on Aug 24, 2024
Download(s)
54
checked on Aug 24, 2024
Google ScholarTM
Check
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.