Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/43209
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorErgezer, Haluk-
dc.contributor.authorGökçe, Ramazan-
dc.contributor.authorHozer, Şeyma-
dc.contributor.authorAkcan, Tolga-
dc.date.accessioned2022-05-17T12:23:21Z-
dc.date.available2022-05-17T12:23:21Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.issn1304-7582-
dc.identifier.issn2148-015X-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/43209-
dc.description.abstractBiyolojik hastalıkların gelişimi üzerine okside proteinlerin etkileri medikal anlamda uzun yıllardır incelenmesine rağmen protein oksidasyonunun gıdalardaki etkileri ve etki mekanizmaları halen büyük ölçüde açıklığa kavuşturulmamıştır. Protein oksidasyonu, direkt olarak reaktif türlerle ya da dolaylı olarak ikincil oksidasyon ürünleri ile başlatılan kovalent protein modifikasyonu olarak tanımlanabilir. Et ve et ürünleri oksidatif reaksiyonlara karşı oldukça hassastırlar. Oksidatif modifikasyonlar sonucu proteinlerin fiziksel ve kimyasal özellikleri değişmekle birlikte, konformasyonel yapısı, çözünürlüğü, biyolojik yararlılığı, enzimatik aktiviteleri değişikliğe uğramaktadır. Bu derlemede protein oksidasyonunun mekanizması, tespit yöntemleri, et kalitesi ve sağlık üzerine etkileri ile et işlem basamaklarının protein oksidasyonu ile ilişkileri kısaca açıklanmaya çalışılmıştır.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofAkademik Gıdaen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBiyoloji;Biyokimya ve Moleküler Biyolojien_US
dc.titleEt ve Ürünlerinde Protein Oksidasyonu: Etki Mekanizması, Tespit Yöntemleri ve Etkilerien_US
dc.title.alternativeProtein Oxidation in Meat and Meat Products: Its Importance, Mechanisms, Detection Methods and Effects on Qualityen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume14en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage54 - 60-
dc.identifier.startpage54en_US
dc.identifier.endpage60en_US
dc.trdizinedit$$TRDizinEdit$$-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid240300en_US
dc.ownerPamukkale University-
item.grantfulltextopen-
item.openairetypeArticle-
item.languageiso639-1tr-
item.fulltextWith Fulltext-
item.cerifentitytypePublications-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
crisitem.author.dept10.05. Food Engineering-
crisitem.author.dept10.05. Food Engineering-
Appears in Collections:Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Files in This Item:
File SizeFormat 
document (5).pdf140.18 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

68
checked on Aug 24, 2024

Download(s)

54
checked on Aug 24, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.