Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/43247
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorGökçe, Ramazan-
dc.contributor.authorErgezer, Haluk-
dc.date.accessioned2022-05-17T12:23:26Z-
dc.date.available2022-05-17T12:23:26Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.issn1304-7582-
dc.identifier.issn2148-015X-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/43247-
dc.description.abstractİnsanoğlu sosyal bir varlık olarak bir arada yaşamak zorundadır. Bir arada yaşamanın temel kuralı kendi hakkını bilmek ve başkalarının hakkına saygı duymaktır. İnsanların birbirlerinin hakkına saygı duyarak bir arada yaşamalarını kolaylaştırmak için toplumda herkesin hakkını koruyan düzenlemeler yapılır. Bu düzenlemelerin temelini anayasalar oluşturur. Aynı anlayışla farklı alanlarda düzenlemeler yapan kanun, kanun hükmünde kararname, tüzük, yönetmelik ve genelgeler o konudaki mevzuatı oluşturur. Gıda alanında da üreticilerin, işleyenlerin ve tüketicilerin haklarını koruyan düzenlemeler vardır ve bu düzenlemelerden bazıları insanlık tarihi kadar eskidir. Türk toplumunda da yenilecek içilecek şeyler için dönemlere göre değişen genel düzenlemeler yapılmıştır. Bu düzenlemeler özellikle cumhuriyet döneminde daha ayrıntılı ve günün şartlarına uygun olarak yapılmaya çalışılmıştır. Makalede Türk gıda mevzuatının geçmişi ve bugünü incelenerek bu alanda geleceğe ışık tutulmaya çalışılmaktadır.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofAkademik Gıdaen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGıda Bilimi ve Teknolojisien_US
dc.titleGıda Mevzuatımız; Nereden, Nereye?en_US
dc.title.alternativeTurkish Food Legislation: From Past to Futureen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume14en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage225 - 229-
dc.identifier.startpage225en_US
dc.identifier.endpage229en_US
dc.trdizinedit$$TRDizinEdit$$-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid219135en_US
dc.ownerPamukkale University-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.grantfulltextopen-
item.languageiso639-1tr-
item.openairetypeArticle-
item.fulltextWith Fulltext-
item.cerifentitytypePublications-
crisitem.author.dept10.05. Food Engineering-
crisitem.author.dept10.05. Food Engineering-
Appears in Collections:Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Files in This Item:
File SizeFormat 
document (10).pdf108.58 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

48
checked on Aug 24, 2024

Download(s)

26
checked on Aug 24, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.