Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/43257
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorTuna, Cansu-
dc.contributor.authorArslan, Seher-
dc.date.accessioned2022-05-17T12:23:27Z-
dc.date.available2022-05-17T12:23:27Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.issn1304-7582-
dc.identifier.issn2148-015X-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/43257-
dc.description.abstractSüt reçeli, koyulaştırılmış bir süt ürünüdür. Brezilya, Arjantin, Uruguay ve Meksika gibi birçok Güney Amerika ülkelerinde tüketilmektedir. Bu ülkelerde ismi "dulce de leche, karamel süt ve sütlü şekerleme'' olarak bilinmektedir. Maillard reaksiyonu yoğunluğu ve karamelizasyon derecesine göre rengi açık kremle koyu kahverengi arasında değişkenlik göstermektedir. Çabuk bozulabilen süte, şeker ve sodyum bikarbonat ilavesi edilerek üretim gerçekleştirilmektedir. Üretim sırasında kurumadde içeriği yaklaşık %70'e ulaşıncaya kadar konsantre edilen ürün stabil hale gelmektedir. Süt reçeli üretimi ile sütün raf ömrü uzamakta ve depolama masrafları düşmektedir. Enerji içeriği yüksek bir ürün olmasının yanısıra diğer reçel çeşitlerine göre protein bakımından da zengin olması besin değerini arttırmaktadır. Bu derlemede süt reçelinin üretim yöntemleri ile birlikte, fizikokimyasal, tekstürel ve duyusal özellikleri hakkında da bilgiler sunulmaktadır.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofAkademik Gıdaen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliği;Gıda Bilimi ve Teknolojisien_US
dc.titleSüt Reçeli Üretim Yöntemleri ve Özelliklerien_US
dc.title.alternativeProduction Methods and Product Properties of Dulce de Lecheen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume14en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage204 - 208-
dc.identifier.startpage204en_US
dc.identifier.endpage208en_US
dc.trdizinedit$$TRDizinEdit$$-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid219131en_US
dc.ownerPamukkale University-
item.languageiso639-1tr-
item.openairetypeArticle-
item.grantfulltextopen-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextWith Fulltext-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
crisitem.author.dept10.05. Food Engineering-
Appears in Collections:Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Files in This Item:
File SizeFormat 
document (12).pdf114.71 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

88
checked on May 27, 2024

Download(s)

22
checked on May 27, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.