Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/43399
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Yemiş, Oktay | - |
dc.contributor.author | Arslantürk, Hakime Gül | - |
dc.date.accessioned | 2022-05-17T12:24:11Z | - |
dc.date.available | 2022-05-17T12:24:11Z | - |
dc.date.issued | 2016 | - |
dc.identifier.issn | 1304-7582 | - |
dc.identifier.issn | 2148-015X | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/43399 | - |
dc.description.abstract | Bu çalışmada, Hicaz çeşidi narlar (Punica granatum L. Hicaznar) sadece jelatin yardımı ile durultularak berrak meyve suyuna işlenmiştir. Bu meyve suyuna ek olarak, iki farklı ticari firmadan temin edilen nar suyu konsantreleri rekonstitüe edilerek meyve suyuna dönüştürülmüş ve 90°C'de 3 dakika süreyle pastörize edilmiştir. Elde edilen meyve suları ve konsantreler 4, 10 ve 20°C sıcaklıklarda 6 ay süreyle depolanarak bulanıklık gelişimi izlenmiştir. Uygulanan pastörizasyon işleminin, hem durultulmuş hem de durultulmamış nar suyu örneklerinde çok ciddi bulanıklık oluşumuna neden olduğu saptanmıştır. Ancak rekonstitüe meyve sularında, pastörizasyon işleminin bulanıklık oluşumu üzerine herhangi bir etkisi olmadığı belirlenmiştir. Durultulmuş örneklerde 4°C'de bulanıklık oluşumunun, 10 ve 20°C'de depolanan örneklere kıyasla daha fazla olduğu gözlenmiştir. Tüm nar suyu örneklerinde depolamanın ilk 30 gününde çok hızlı bir bulanıklık oluşumu belirlenmiştir. Jelatin ile durultulmuş ve kontrol amaçlı durultulmamış örneklerde 180 günlük depolama periyodunun, 0-90 günler arası gelişim fazı ve 90-180 günler arası sabit faz olmak üzere iki fazdan oluştuğu saptanmıştır. İki farklı firmadan temin edilen konsantrelerden üretilen rekonstitüe nar suyu örneklerinde (KMS-1 ve K-MS-2) bulanıklık oluşum seyrinin birbirlerinden farklı olduğu gözlenmiştir. 4°C'de depolanan her iki konsantre örneği (K-1 ve K-2) için depolama periyodunun, lag fazı (0-30 gün), gelişim fazı (30-90 gün) ve sabit faz (90-180 gün) olmak üzere üç farklı fazdan meydana geldiği belirlenmiştir. Meyve sularının aksine konsantre örneklerde, depolama sıcaklığının artışı ile bulanıklık oluşumunun arttığı gözlenmiştir. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Akademik Gıda | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Biyoloji;Çevre Bilimleri;Gıda Bilimi ve Teknolojisi | en_US |
dc.title | Berrak Nar Suyu ve Konsantrelerinde Bulanıklık Oluşumu | en_US |
dc.title.alternative | Haze Formation in Clarified Pomegranate Juice and Concentrate | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.volume | 14 | en_US |
dc.identifier.issue | 3 | en_US |
dc.identifier.startpage | 275 - 283 | - |
dc.identifier.startpage | 275 | en_US |
dc.identifier.endpage | 283 | en_US |
dc.trdizinedit | $$TRDizinEdit$$ | - |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 237249 | en_US |
dc.owner | Pamukkale University | - |
item.openairetype | Article | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.grantfulltext | open | - |
Appears in Collections: | Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
document (17).pdf | 232.24 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
46
checked on Aug 24, 2024
Download(s)
48
checked on Aug 24, 2024
Google ScholarTM
Check
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.