Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/43731
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorÖzel, Burcu-
dc.contributor.authorŞimşek, Ömer-
dc.date.accessioned2022-05-17T12:33:38Z-
dc.date.available2022-05-17T12:33:38Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.issn1304-7582-
dc.identifier.issn2148-015X-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/43731-
dc.description.abstractGıda muhafaza yöntemlerinin birlikte kullanılması, gıda kalitesini ve güvenliğini artırmaktadır. Bu nedenle engeller teknolojisi kapsamında çeşitli doğal koruyucular kullanılarak mikrobiyal risk ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır. Nisin ise Lactococcus lactis suşları tarafından üretilen ve gıda sistemlerinde kullanılmasına izin verilmiş (E234) bir doğal koruyucudur. Bu antimikrobiyel ajanın gıda sistemlerinde etkisinin artırılması için çeşitli kimyasal katkı ve fiziksel işlemlerle birlikte kullanılması denenmiştir. Bu derleme çalışmasında da nisinin sinerjistik antimikrobiyel etkisi üzerinde durularak, hem gıda sistemlerinde çeşitli muhafaza yöntemlerinin olumsuz etkilerinin azaltılabildiği hem de nisinin antimikrobiyel aktivitesinin artırılabildiği sonucuna varılmıştır.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofAkademik Gıdaen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGıda Bilimi ve Teknolojisien_US
dc.titleNisinin Sinerjistik Antimikrobiyel Etkisien_US
dc.title.alternativeSynergistic Antimicrobial Effect of Nisinen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume15en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage288 - 299-
dc.identifier.startpage288en_US
dc.identifier.endpage299en_US
dc.trdizinedit$$TRDizinEdit$$-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid246667en_US
dc.ownerPamukkale University-
item.languageiso639-1tr-
item.openairetypeArticle-
item.grantfulltextopen-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextWith Fulltext-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
crisitem.author.dept25.01. Food Processing-
crisitem.author.dept10.05. Food Engineering-
Appears in Collections:TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Çal Meslek Yüksekokulu Koleksiyonu
Files in This Item:
File SizeFormat 
document (14).pdf505.99 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

36
checked on May 27, 2024

Download(s)

12
checked on May 27, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.