Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/43841
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Bayram, Murat | - |
dc.date.accessioned | 2022-05-17T12:34:38Z | - |
dc.date.available | 2022-05-17T12:34:38Z | - |
dc.date.issued | 2017 | - |
dc.identifier.issn | 2147-8775 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/43841 | - |
dc.description.abstract | Restoran deneyiminde yemek önemli bir unsur olmakla birlikte, tüketiciler için restoranlar sadece yemek anlamına gelmemektedir. Bundan dolayı tüketicilerin restoranları değerlendirirken nelere dikkat ettiklerinin ve memnuniyetlerini etkileyen unsurların tespit edilmesi önem arz etmektedir. Bu nedenle çalışmanın temel amacı tüketicilerin restoran işletmelerine yönelik algılarını ve bir restorana ilişkin deneyimlerini paylaşırken, işletmeyi değerlendirirken önem verdikleri unsurları tanımlamaktır. Bu amaca yönelik olarak İstanbul'da faaliyet gösteren birinci sınıf restoranlara ilişkin TripAdvisor.com seyahat yorum sitesinde bulunan çevrimiçi tüketici yorumları ele alınmış ve içerik analizi yöntemiyle değerlendirilmiştir. Araştırmanın sonuçlarına göre, tüketiciler genel olarak işletmelerin yemeklerini, hizmeti, atmosferi ve değeri olumlu yönde algılamakla birlikte sırasıyla en çok atmosferi, yemekleri ve hizmeti beğenirken ödedikleri ücret karşılığında aldıklarını beğenmediklerini belirtmektedirler. Araştırmanın sonunda uygulamaya dönük öneriler de sunulmuştur. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Journal of Tourism and Gastronomy Studies | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm | en_US |
dc.title | Tüketicilerin İstanbul Restoranlarına Yönelik Algıları: Memnuniyetlerini Etkileyen Unsurların Değerlendirilmesi | en_US |
dc.title.alternative | (Consumers' Perceptions of İstanbul Restaurants: Evaluation of Satisfaction Determinants) | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.volume | 5 | en_US |
dc.identifier.issue | 4 | en_US |
dc.identifier.startpage | 142 - 154 | - |
dc.identifier.startpage | 142 | en_US |
dc.identifier.endpage | 154 | en_US |
dc.trdizinedit | $$TRDizinEdit$$ | - |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 272064 | en_US |
dc.owner | Pamukkale University | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.openairetype | Article | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
crisitem.author.dept | 21.02. Tourism Management | - |
Appears in Collections: | TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection Turizm Fakültesi Koleksiyonu |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
document (6).pdf | 403.36 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.