Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/43930
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Dizel, Taner | - |
dc.contributor.author | Kuşkun, Tolga | - |
dc.contributor.author | Efe, Hacı Hasan | - |
dc.contributor.author | Kasal, Ali | - |
dc.date.accessioned | 2022-05-17T12:35:17Z | - |
dc.date.available | 2022-05-17T12:35:17Z | - |
dc.date.issued | 2017 | - |
dc.identifier.issn | 1308-6693 | - |
dc.identifier.issn | 1308-6693 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/43930 | - |
dc.description.abstract | Bu çalışmada; Ege Bölgesi'nin kıyı ve iç kesimi restoranlarının karşılaştırması yapılmaya çalışılmıştır. Bu sebeple Ege Bölgesi'nin en kalabalık şehirleri olan İzmir ve Denizli illeri örnek olarak seçilmiş, bu illerin şehir merkezlerinde bulunan yeme-içme mekânları (restoranlar) tasarım kriterleri açısından incelenmiştir. Bu amaçla, İzmir ve Denizli'de bulunan (20x2=40) toplam 40 adet yeme-içme mekânı (restoran) değerlendirilmek üzere incelemeye alınmıştır. Çalışma kapsamında incelenen yeme-içme mekânlarında fotoğraflama işlemleri yapılmış, bazı donatı elemanlarının ölçüleri alınmış ve ergonomik kriterlere uygunluğu incelenmiş, toplam 25 sorudan oluşan bir anket uygulanarak yeme-içme mekanlarına ait bilgiler ve tasarım kriterleri değerlendirilmiştir. Araştırmanın sonucunda incelenen yeme-içme mekânlarında ergonomik olmayan mobilya ve donatı elemanlarının kullanımının kullanıcılarda bazı sağlık sorunları oluşturabileceği ve olumsuz psikolojik etkilere sebep olabileceği tespit edilmiştir. Sonuç olarak, bu mekânlarda yeme-içme gereksinimlerini gidermek isteyen kullanıcıların daha rahat bir ortamda ve daha işlevsel donatı elemanlarıyla bu ihtiyaçlarını giderebilmeleri için öneriler ortaya konulmuştur. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/closedAccess | en_US |
dc.title | EGE BÖLGESİ’NDE BULUNAN RESTORANLARIN ERGONOMİK TASARIM KRİTERLERİ AÇISINDAN İNCELENMESİ (İZMİR-DENİZLİ ÖRNEĞİ) | en_US |
dc.title.alternative | INVESTIGATION OF ERGONOMIC DESIGN CRITERIAS IN THE RESTAUTANTS BASED IN AEGEAN REGION | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.volume | 5 | en_US |
dc.identifier.issue | Ergonomi 2016 | en_US |
dc.identifier.startpage | 247 | en_US |
dc.identifier.endpage | 256 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 283488 | en_US |
dc.owner | Pamukkale University | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.grantfulltext | none | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.openairetype | Article | - |
item.fulltext | No Fulltext | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
crisitem.author.dept | 31.05. Design | - |
Appears in Collections: | Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Koleksiyonu TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection |
CORE Recommender
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.