Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/44051
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorErgezer, Haluk-
dc.contributor.authorGökçe, Ramazan-
dc.contributor.authorAkcan, Tolga-
dc.date.accessioned2022-05-17T12:37:27Z-
dc.date.available2022-05-17T12:37:27Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.issn1304-7582-
dc.identifier.issn2148-015X-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/44051-
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.24323/akademik-gida.475352-
dc.description.abstractKoruk suyu ülkemizde sevilerek tüketilen ekşimsi tatta ve ferahlatıcı geleneksel bir içecektir. Üretimi standartolmadığından, koruk suyu her yörede farklı bir şekilde üretilmekte ve bu nedenle sınırlı bir raf ömrüne sahiptir. Buçalışmada Yediveren çeşidi üzümlerden (Vitis vinifera) üretilen koruk sularının bazı fizikokimyasal (renk, pH, toplamasitlik,°Briks ve bulanıklık) ve duyusal kalite karakteristikleri üzerine pastörizasyon (85°C’de15 dakika) ve potasyumsorbat (300 mg/L) uygulamasının etkisi 2°C’de 7 gün boyunca incelenmiştir. Pastörizasyon ve potasyum sorbat ilavesikoruk sularının pH ve bulanıklık değerleri üzerinde etkili bulunmuştur (p<0.05) ve depolama boyunca tüm gruplardapH artarken bulanıklık azalış göstermiştir. Örneklerin °Briks değeri gruplar arasında ve depolama boyunca değişiklikgöstermemiştir. Pastörizasyon ya da potasyum sorbat uygulamasının örneklerin sarılık değeri üzerine etkisigörülmezken, parlaklık ve kırmızılık bu uygulamalardan önemli derecede etkilenmiştir (p<0.05). Örneklerin aromapuanları 3.2-4.0 arasında ve genel beğeni puanları 3.4-3.8 arasında bulunmuş olup bu değerler ortalamanınüzerindedir. Sonuç olarak, koruk suyunun raf ömrü pastörize edilerek ve/veya mevzuatın izin verdiği ölçüdeantimikrobiyal katkı maddeleri ilave edilerek arttırılabilir.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofAkademik Gıdaen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleKoruk Sularının Bazı Kalite Karakteristikleri Üzerine Pastörizasyon ve Potasyum Sorbat İlavesinin Etkisien_US
dc.title.alternativeEffect of Pasteurization and Sorbate Addition on Some Quality Parameters of Verjuiceen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume16en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage287 - 292-
dc.identifier.startpage287en_US
dc.identifier.endpage292en_US
dc.trdizinedit$$TRDizinEdit$$-
dc.identifier.doi10.24323/akademik-gida.475352-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid372757en_US
dc.ownerPamukkale University-
item.openairetypeArticle-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextWith Fulltext-
item.languageiso639-1tr-
item.grantfulltextopen-
crisitem.author.dept10.05. Food Engineering-
crisitem.author.dept10.05. Food Engineering-
Appears in Collections:Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Files in This Item:
File SizeFormat 
document (17).pdf446.18 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

100
checked on Aug 24, 2024

Download(s)

24
checked on Aug 24, 2024

Google ScholarTM

Check




Altmetric


Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.