Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/44052
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Özgören, Ezgi | - |
dc.contributor.author | Kaplan, Hatice Betül | - |
dc.contributor.author | Tüfekçi, Senem | - |
dc.date.accessioned | 2022-05-17T12:37:27Z | - |
dc.date.available | 2022-05-17T12:37:27Z | - |
dc.date.issued | 2018 | - |
dc.identifier.issn | 2602-2834 | - |
dc.identifier.issn | 2602-2834 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/44052 | - |
dc.identifier.uri | https://doi.org/10.3153/FH18014 | - |
dc.description.abstract | Bu çalışmada farklı oranlarda chia tohumu kullanılarak üretilen galetaların bazı kimyasal ve fiziksel özelliklerindemeydana gelen değişimler araştırılmıştır. Galeta örnekleri chia tohumu ilave edilmeyen (kontrol), %5 ve %10 oranındachia tohumu ilave edilen örnekler olmak üzere üç şekilde üretilmiştir. Chia ilaveli ve ilavesiz galeta örneklerindegenel kimyasal kompozisyon, antioksidan aktivite, toplam fenolik madde miktarı, renk, ağırlık kaybı ve duyusalanalizler yapılmıştır. Chia tohumu ilavesi ile örneklerin kül, yağ ve protein içeriklerinin arttığı gözlemlenmiştir.pH değerlerinin de chia tohumu ilavesi ile birlikte istatistiksel olarak anlamlı düzeyde arttığı belirlenmiştir(p?0.05). Pişirme süresince gerçekleşen toplam ağırlık kaybı chia tohumu ilaveli ve ilavesiz örnekler arasında farklılıkgöstermemektedir (p?0.05). Chia tohumu ilaveli galeta hamuru örneklerinde a ve b değerleri kontrol örneklerinegöre istatistiksel açıdan anlamlı bir azalış gösterirken, pişmiş galetalarda anlamlı bir farklılık tespit edilmemiştir.%10 chia tohumu ilave edilen örnekte kontrol örneğinin 2.20 katı antioksidan aktivite belirlenmiştir. Zenginleştirilmişörneklerde toplam fenolik madde miktarının istatistiksel olarak anlamlı seviyede arttığı tespit edilmiştir(p?0.05). Örneklerin duyusal değerlendirmesinde en yüksek puanı %10 chia tohumu ilaveli galeta örneği almıştır.Sonuç olarak, chia tohumu ilavesinin galeta örneklerinin kimyasal ve fiziksel özellikleri üzerinde olumlu bir etkisininolduğu belirlenmiştir. Ayrıca duyusal değerlendirme sonuçlarına göre chia ilavesinin örneklerin kabul edilebilirliğiniarttırdığı tespit edilmiştir. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Food and Health | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Biyoloji;Gıda Bilimi ve Teknolojisi | en_US |
dc.title | CHİA TOHUMU KULLANILARAK ZENGİNLEŞTİRİLEN GALETALARIN BAZI KİMYASAL VE FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ | en_US |
dc.title.alternative | SOME CHEMICAL AND PHYSICAL PROPERTIES OF BREADSTICKS PRODUCED BY USING CHIA SEED | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.volume | 4 | en_US |
dc.identifier.issue | 2 | en_US |
dc.identifier.startpage | 140 - 146 | - |
dc.identifier.startpage | 140 | en_US |
dc.identifier.endpage | 146 | en_US |
dc.trdizinedit | $$TRDizinEdit$$ | - |
dc.identifier.doi | 10.3153/FH18014 | - |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 292389 | en_US |
local.message.claim | 2023-07-13T14:46:57.670+0300|||rp02191|||submit_approve|||dc_contributor_author|||None | * |
dc.identifier.scopusquality | - | - |
dc.owner | Pamukkale University | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.openairetype | Article | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
crisitem.author.dept | 10.05. Food Engineering | - |
crisitem.author.dept | 10.05. Food Engineering | - |
crisitem.author.dept | 22.01. Food Processing | - |
Appears in Collections: | Acıpayam Meslek Yüksekokulu Koleksiyonu Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
document (15).pdf | 411.8 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
78
checked on Aug 24, 2024
Download(s)
14
checked on Aug 24, 2024
Google ScholarTM
Check
Altmetric
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.