Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/44077
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorTüfekçi, Senem-
dc.contributor.authorÖzkal, Sami Gökhan-
dc.date.accessioned2022-05-17T12:37:30Z-
dc.date.available2022-05-17T12:37:30Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.issn1304-7582-
dc.identifier.issn2148-015X-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/44077-
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.24323/akademik-gida.415636-
dc.description.abstractSıcak hava öncesi uygulanan ultrasonik ön işlemin havuç dilimlerinin kurutma karakteristikleri üzerine etkisi araştırılmıştır. Ön işlem için 20 kHz frekansa sahip ultrases üreten bir prob kullanılmış olup ön işlem süresi 20, 40, 60 dakika ve ultrases genliği %55 ve %100 olarak seçilmiştir. Kurutucunun hava hızı 0.3 m/s olup, kurutma sıcaklığı 50°C ve 60°C olarak seçilmiştir. Artan ön işlem sürelerinde ve genliklerde havuç dilimlerinin kuruma hızları artarken, kuruma zamanı kısalmıştır. Havuç dilimlerinin kuruma kinetiğini açıklayan en uygun modellerin Page ve Modifiye Page modelleri olduğu saptanmıştır. Artan genlikle beraber havuç dilimlerinin dokusunda meydana gelen zarar taramalı elektron mikroskobu görüntülerinde belirgin bir şekilde görülmüştür.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofAkademik Gıdaen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGıda Bilimi ve Teknolojisien_US
dc.titleUltrases Ön İşleminin Havuç Dilimlerinin Kuruma Karakteristikleri Üzerine Etkisien_US
dc.title.alternativeEffect of Ultrasound Pre-Treatment on Drying Characteristics of Carrot Slicesen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume16en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage11 - 19-
dc.identifier.startpage11en_US
dc.identifier.endpage19en_US
dc.trdizinedit$$TRDizinEdit$$-
dc.identifier.doi10.24323/akademik-gida.415636-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid291960en_US
dc.ownerPamukkale University-
item.fulltextWith Fulltext-
item.languageiso639-1tr-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.openairetypeArticle-
item.grantfulltextopen-
item.cerifentitytypePublications-
crisitem.author.dept22.01. Food Processing-
crisitem.author.dept10.05. Food Engineering-
Appears in Collections:Acıpayam Meslek Yüksekokulu Koleksiyonu
Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Files in This Item:
File SizeFormat 
document (7).pdf770.76 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

76
checked on Aug 24, 2024

Download(s)

8
checked on Aug 24, 2024

Google ScholarTM

Check




Altmetric


Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.