Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/44158
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Kocabulut, Özge | - |
dc.contributor.author | Kılıçarslan, Doğuş | - |
dc.date.accessioned | 2022-05-17T12:38:25Z | |
dc.date.available | 2022-05-17T12:38:25Z | |
dc.date.issued | 2018 | - |
dc.identifier.issn | 2147-8775 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/44158 | - |
dc.identifier.uri | https://doi.org/10.21325/jotags.2018.183 | - |
dc.description.abstract | Yerel yiyecekler tüketicilere iki şekilde ulaşmaktadır: (1) Yerel yiyeceklerle hazırlanan menüler, tüketiciler tarafından yiyecek ve içecek işletmelerinde tüketilmektedir. (2) Yerel yiyecekler, tüketiciler tarafından yerel marketlerden, çiftlik dükkânlarından, gıda kooperatiflerinden ve çiftçi pazarlarından satın alınmaktadır. Turist deneyiminin önemli bir parçası olan bu iki davranışa sebep olan birçok değişken söz konusudur. Bu değişkenlerin keşfi turizmde önemli bir akademik alt yapının oluşmasına sebep olmuştur. Bu sebeple çalışmanın amacı turistlerin yerel yiyecek tüketme ve satın alma davranışlarını ayrı ayrı incelemek ve bu davranışları etkileyen değişkenleri örnek çalışmalar ile değerlendirmektir. Bu maksatla öncelikle yerel yiyecek ile ilgili literatür derlemesi yapılmış, daha sonra turistlerin yerel yiyecek tüketme ve satın alma davranışları söz konusu değişkenler çerçevesinde incelenmiştir. Çalışmanın sonuç bölümünde ise turistlerin yerel yiyecek tüketme ve satın alma davranışları ile ilgili mevcut çalışmalar irdelenerek konu hakkında öneriler sunulmuştur. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Journal of Tourism and Gastronomy Studies | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm | en_US |
dc.title | Turistlerin yerel yiyecek tüketme ve satın alma davranışları üzerine kavramsal bir çalışma | en_US |
dc.title.alternative | A conceptual study on local food consumption and purchasing behaviors of tourists | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.volume | 6 | en_US |
dc.identifier.issue | 1 | en_US |
dc.identifier.startpage | 213 - 227 | |
dc.identifier.startpage | 213 | en_US |
dc.identifier.endpage | 227 | en_US |
dc.identifier.doi | 10.21325/jotags.2018.183 | - |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 311264 | en_US |
dc.owner | Pamukkale University | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.openairetype | Article | - |
crisitem.author.dept | 21.02. Tourism Management | - |
Appears in Collections: | TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection Turizm Fakültesi Koleksiyonu |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
Turistlerin Yerel.pdf | 487.13 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
42
checked on Aug 24, 2024
Download(s)
94
checked on Aug 24, 2024
Google ScholarTM
Check
Altmetric
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.