Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/44512
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorElgin, Karabacak, Çiğdem-
dc.contributor.authorYeşilyurt Er, Aysel-
dc.date.accessioned2022-05-17T12:41:03Z-
dc.date.available2022-05-17T12:41:03Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.issn2148-127X-
dc.identifier.issn2148-127X-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/44512-
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.24925/turjaf.v7isp1.126-132.2775-
dc.description.abstractBu araştırma, Ayza F1 salkım domates çeşidinde farklı çiçek budamalarının verim ve kalite üzerineetkilerini belirlemek amacıyla Menderes Havzası Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkeziseralarında yürütülmüştür. Çalışmada, domates çiçek salkımlarında 6 meyve kalacak şekilde budamayapılan (6 meyveli) grup, 7 meyve kalacak şekilde budama yapılan (7 meyveli) grup ve budamayapılmayan kontrol grubu olmak üzere 3 farklı uygulama bulunmaktadır. Salkım domates çeşidindekalite kriteri olarak; kuru madde miktarına (KM %), toplam suda çözülebilir kuru madde miktarına(TSÇKM %), pH, titre edilebilir asitlik (TA mval 100 ml-1), meyve eti sertliği (Newton), veantioksidan madde miktarına (%) bakılmıştır. Ayrıca domates meyve çapı (mm), meyve boyu (mm)ve meyve ağırlığı (g) belirlenmiş olup, toplam verim (g bitki-1), pazarlanabilir verim (g bitki-1),meyve sayısı (adet salkım-1), ortalama meyve ağırlığı (g meyve-1) gibi verim özellikleri detaylıolarak incelenmiştir. Pazarlanabilir verim, meyve ağırlığı, meyve çapı, meyve boyu ve KM değerleribakımından, 6 salkımlı çiçek budama uygulaması ön plana çıkmaktadır. Uygulamaların meyveindeksi, TSÇKM ve pH gibi kalite özelliklerine etkisi önemsiz bulunmuş; KM, TA, meyve eti sertliğive antioksidan madde miktarları üzerine etkilerinin ise önemli olduğu belirlenmiştir.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofTürk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleSerada Yetiştirilen Salkım Domatesinde Çiçek Budamasının Verim ve Kalite Üzerine Etkilerien_US
dc.title.alternativeThe Effects of Flower Pruning on Yield and Quality in Bunch Tomatoes Grown in Greenhouseen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume7en_US
dc.identifier.issuesp1en_US
dc.identifier.startpage126 - 132-
dc.identifier.startpage126en_US
dc.identifier.endpage132en_US
dc.identifier.doi10.24925/turjaf.v7isp1.126-132.2775-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid373771en_US
dc.ownerPamukkale University-
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextopen-
item.cerifentitytypePublications-
item.openairetypeArticle-
item.languageiso639-1tr-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
crisitem.author.dept25.02. Plant and Animal Production-
crisitem.author.dept25.01. Food Processing-
Appears in Collections:TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Çal Meslek Yüksekokulu Koleksiyonu
Files in This Item:
File SizeFormat 
The Effects of Flower Pruning.pdf256.89 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

88
checked on Aug 24, 2024

Download(s)

30
checked on Aug 24, 2024

Google ScholarTM

Check




Altmetric


Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.