Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/44512
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Elgin, Karabacak, Çiğdem | - |
dc.contributor.author | Yeşilyurt Er, Aysel | - |
dc.date.accessioned | 2022-05-17T12:41:03Z | - |
dc.date.available | 2022-05-17T12:41:03Z | - |
dc.date.issued | 2019 | - |
dc.identifier.issn | 2148-127X | - |
dc.identifier.issn | 2148-127X | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/44512 | - |
dc.identifier.uri | https://doi.org/10.24925/turjaf.v7isp1.126-132.2775 | - |
dc.description.abstract | Bu araştırma, Ayza F1 salkım domates çeşidinde farklı çiçek budamalarının verim ve kalite üzerineetkilerini belirlemek amacıyla Menderes Havzası Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkeziseralarında yürütülmüştür. Çalışmada, domates çiçek salkımlarında 6 meyve kalacak şekilde budamayapılan (6 meyveli) grup, 7 meyve kalacak şekilde budama yapılan (7 meyveli) grup ve budamayapılmayan kontrol grubu olmak üzere 3 farklı uygulama bulunmaktadır. Salkım domates çeşidindekalite kriteri olarak; kuru madde miktarına (KM %), toplam suda çözülebilir kuru madde miktarına(TSÇKM %), pH, titre edilebilir asitlik (TA mval 100 ml-1), meyve eti sertliği (Newton), veantioksidan madde miktarına (%) bakılmıştır. Ayrıca domates meyve çapı (mm), meyve boyu (mm)ve meyve ağırlığı (g) belirlenmiş olup, toplam verim (g bitki-1), pazarlanabilir verim (g bitki-1),meyve sayısı (adet salkım-1), ortalama meyve ağırlığı (g meyve-1) gibi verim özellikleri detaylıolarak incelenmiştir. Pazarlanabilir verim, meyve ağırlığı, meyve çapı, meyve boyu ve KM değerleribakımından, 6 salkımlı çiçek budama uygulaması ön plana çıkmaktadır. Uygulamaların meyveindeksi, TSÇKM ve pH gibi kalite özelliklerine etkisi önemsiz bulunmuş; KM, TA, meyve eti sertliğive antioksidan madde miktarları üzerine etkilerinin ise önemli olduğu belirlenmiştir. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.title | Serada Yetiştirilen Salkım Domatesinde Çiçek Budamasının Verim ve Kalite Üzerine Etkileri | en_US |
dc.title.alternative | The Effects of Flower Pruning on Yield and Quality in Bunch Tomatoes Grown in Greenhouse | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.volume | 7 | en_US |
dc.identifier.issue | sp1 | en_US |
dc.identifier.startpage | 126 - 132 | - |
dc.identifier.startpage | 126 | en_US |
dc.identifier.endpage | 132 | en_US |
dc.identifier.doi | 10.24925/turjaf.v7isp1.126-132.2775 | - |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 373771 | en_US |
dc.owner | Pamukkale University | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.openairetype | Article | - |
crisitem.author.dept | 25.02. Plant and Animal Production | - |
crisitem.author.dept | 25.01. Food Processing | - |
Appears in Collections: | TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection Çal Meslek Yüksekokulu Koleksiyonu |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
The Effects of Flower Pruning.pdf | 256.89 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
88
checked on Aug 24, 2024
Download(s)
30
checked on Aug 24, 2024
Google ScholarTM
Check
Altmetric
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.