Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/44512
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Elgin, Karabacak, Çiğdem | - |
dc.contributor.author | Yeşilyurt Er, Aysel | - |
dc.date.accessioned | 2022-05-17T12:41:03Z | - |
dc.date.available | 2022-05-17T12:41:03Z | - |
dc.date.issued | 2019 | - |
dc.identifier.issn | 2148-127X | - |
dc.identifier.issn | 2148-127X | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/44512 | - |
dc.identifier.uri | https://doi.org/10.24925/turjaf.v7isp1.126-132.2775 | - |
dc.description.abstract | Bu araştırma, Ayza F1 salkım domates çeşidinde farklı çiçek budamalarının verim ve kalite üzerineetkilerini belirlemek amacıyla Menderes Havzası Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkeziseralarında yürütülmüştür. Çalışmada, domates çiçek salkımlarında 6 meyve kalacak şekilde budamayapılan (6 meyveli) grup, 7 meyve kalacak şekilde budama yapılan (7 meyveli) grup ve budamayapılmayan kontrol grubu olmak üzere 3 farklı uygulama bulunmaktadır. Salkım domates çeşidindekalite kriteri olarak; kuru madde miktarına (KM %), toplam suda çözülebilir kuru madde miktarına(TSÇKM %), pH, titre edilebilir asitlik (TA mval 100 ml-1), meyve eti sertliği (Newton), veantioksidan madde miktarına (%) bakılmıştır. Ayrıca domates meyve çapı (mm), meyve boyu (mm)ve meyve ağırlığı (g) belirlenmiş olup, toplam verim (g bitki-1), pazarlanabilir verim (g bitki-1),meyve sayısı (adet salkım-1), ortalama meyve ağırlığı (g meyve-1) gibi verim özellikleri detaylıolarak incelenmiştir. Pazarlanabilir verim, meyve ağırlığı, meyve çapı, meyve boyu ve KM değerleribakımından, 6 salkımlı çiçek budama uygulaması ön plana çıkmaktadır. Uygulamaların meyveindeksi, TSÇKM ve pH gibi kalite özelliklerine etkisi önemsiz bulunmuş; KM, TA, meyve eti sertliğive antioksidan madde miktarları üzerine etkilerinin ise önemli olduğu belirlenmiştir. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.title | Serada Yetiştirilen Salkım Domatesinde Çiçek Budamasının Verim ve Kalite Üzerine Etkileri | en_US |
dc.title.alternative | The Effects of Flower Pruning on Yield and Quality in Bunch Tomatoes Grown in Greenhouse | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.volume | 7 | en_US |
dc.identifier.issue | sp1 | en_US |
dc.identifier.startpage | 126 - 132 | - |
dc.identifier.startpage | 126 | en_US |
dc.identifier.endpage | 132 | en_US |
dc.identifier.doi | 10.24925/turjaf.v7isp1.126-132.2775 | - |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 373771 | en_US |
dc.owner | Pamukkale University | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.openairetype | Article | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.grantfulltext | open | - |
crisitem.author.dept | 25.02. Plant and Animal Production | - |
crisitem.author.dept | 25.01. Food Processing | - |
Appears in Collections: | TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection Çal Meslek Yüksekokulu Koleksiyonu |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
The Effects of Flower Pruning.pdf | 256.89 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Sorry the service is unavailable at the moment. Please try again later.
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.