Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/44521
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorÖzünlü, Orhan-
dc.contributor.authorErgezer, Haluk-
dc.date.accessioned2022-05-17T12:41:49Z
dc.date.available2022-05-17T12:41:49Z
dc.date.issued2019-
dc.identifier.issn1304-7582-
dc.identifier.issn2148-015X-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/44521-
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.24323/akademik-gida.667257-
dc.description.abstractBu çalışmada, kurutulmuş enginar çanak yapraklarından üretilen farklı konsantrasyonlarda (%3, 4 ve 5) enginaryaprağı katkılı limonlu soğuk yeşil çayların bazı fizikokimyasal (renk, pH değeri, briks, bulanıklık, titre edilebilir asitlik,toplam fenolik madde miktarı, DPPH ile antiradikal aktivite) ve duyusal kalite karakteristikleri üzerine infüzyonsüresinin (5, 7 ve 10 dakika) etkisi incelenmiştir. İnfüzyon süresinin artışıyla birlikte örneklerin parlaklık (L*) vekırmızılık (a*) değerlerinin azaldığı, sarılık (b*) değerinin ise arttığı görülmüştür. Soğuk çay bileşimindeki enginarkonsantrasyonun ve infüzyon süresinin artışına paralel olarak fenolik madde miktarı da artış göstermiştir. Bu artışlabirlikte ortamın pH değerinde düşüş, bulanıklık ve titre edilebilir asit miktarında ise artış gözlemlenmiştir. Farklıkonsantrasyonlarda enginar infüzyonu içeren soğuk çayların duyusal açıdan herhangi bir olumsuz bir durumoluşturmadığı ve A4 numaralı enginarlı-limonlu soğuk yeşil çayın daha çok tercih edildiği tespit edilmiştir.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofAkademik Gıdaen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleİnfüzyon Yöntemi Kullanılarak Kurutulmuş Enginar Çanak Yaprağı Katkılı Soğuk Yeşil Çay Üretimien_US
dc.title.alternativeUsing of Infusion Method for Producing of Ice Green Tea Enriched With Dried Artichoke Bractsen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume17en_US
dc.identifier.issue4en_US
dc.identifier.startpage458 - 467
dc.identifier.startpage458en_US
dc.identifier.endpage467en_US
dc.identifier.doi10.24323/akademik-gida.667257-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid374478en_US
dc.ownerPamukkale University-
item.openairetypeArticle-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextWith Fulltext-
item.languageiso639-1tr-
item.grantfulltextopen-
crisitem.author.dept10.05. Food Engineering-
Appears in Collections:Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Files in This Item:
File SizeFormat 
İnfüzyon Yöntemi.pdf623.82 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

62
checked on Aug 24, 2024

Download(s)

32
checked on Aug 24, 2024

Google ScholarTM

Check




Altmetric


Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.