Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/44521
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Özünlü, Orhan | - |
dc.contributor.author | Ergezer, Haluk | - |
dc.date.accessioned | 2022-05-17T12:41:49Z | |
dc.date.available | 2022-05-17T12:41:49Z | |
dc.date.issued | 2019 | - |
dc.identifier.issn | 1304-7582 | - |
dc.identifier.issn | 2148-015X | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/44521 | - |
dc.identifier.uri | https://doi.org/10.24323/akademik-gida.667257 | - |
dc.description.abstract | Bu çalışmada, kurutulmuş enginar çanak yapraklarından üretilen farklı konsantrasyonlarda (%3, 4 ve 5) enginaryaprağı katkılı limonlu soğuk yeşil çayların bazı fizikokimyasal (renk, pH değeri, briks, bulanıklık, titre edilebilir asitlik,toplam fenolik madde miktarı, DPPH ile antiradikal aktivite) ve duyusal kalite karakteristikleri üzerine infüzyonsüresinin (5, 7 ve 10 dakika) etkisi incelenmiştir. İnfüzyon süresinin artışıyla birlikte örneklerin parlaklık (L*) vekırmızılık (a*) değerlerinin azaldığı, sarılık (b*) değerinin ise arttığı görülmüştür. Soğuk çay bileşimindeki enginarkonsantrasyonun ve infüzyon süresinin artışına paralel olarak fenolik madde miktarı da artış göstermiştir. Bu artışlabirlikte ortamın pH değerinde düşüş, bulanıklık ve titre edilebilir asit miktarında ise artış gözlemlenmiştir. Farklıkonsantrasyonlarda enginar infüzyonu içeren soğuk çayların duyusal açıdan herhangi bir olumsuz bir durumoluşturmadığı ve A4 numaralı enginarlı-limonlu soğuk yeşil çayın daha çok tercih edildiği tespit edilmiştir. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Akademik Gıda | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.title | İnfüzyon Yöntemi Kullanılarak Kurutulmuş Enginar Çanak Yaprağı Katkılı Soğuk Yeşil Çay Üretimi | en_US |
dc.title.alternative | Using of Infusion Method for Producing of Ice Green Tea Enriched With Dried Artichoke Bracts | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.volume | 17 | en_US |
dc.identifier.issue | 4 | en_US |
dc.identifier.startpage | 458 - 467 | |
dc.identifier.startpage | 458 | en_US |
dc.identifier.endpage | 467 | en_US |
dc.identifier.doi | 10.24323/akademik-gida.667257 | - |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 374478 | en_US |
dc.owner | Pamukkale University | - |
item.openairetype | Article | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.grantfulltext | open | - |
crisitem.author.dept | 10.05. Food Engineering | - |
Appears in Collections: | Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
İnfüzyon Yöntemi.pdf | 623.82 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
62
checked on Aug 24, 2024
Download(s)
32
checked on Aug 24, 2024
Google ScholarTM
Check
Altmetric
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.