Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/44803
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorZeytünlüoğlu, Ali-
dc.date.accessioned2022-05-17T12:44:02Z
dc.date.available2022-05-17T12:44:02Z
dc.date.issued2019-
dc.identifier.issn2148-3647-
dc.identifier.issn2148-3647-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/44803-
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.30910/turkjans.633619-
dc.description.abstractMantarlar sağlığa yararlı ve birçok dejeneratif hastalığa karşı koruyucu çok sayıda aktif bileşen içermelerinden dolayı alternatif ve tamamlayıcı tıpta terapötik ajanlar olarak kullanılmaktadır. Morchella esculenta dünyada yenilebilen en değerli mantar türlerinden biridir. M. esculenta mantarı antimikrobiyal, antiinflamatuvar, immunostimülatör, antitümör ve antioksidant gibi tıbbi ve farmakolojik özellikler sergileyen çok sayıda tokoferol, karotenoid, organik asit, polisakkarit ve fenololik bileşikleri içermektedir. Bu çalışmada M. esculenta mantarının angiotensin dönüştürücü I (ACE-I) enzimi üzerine inhibitör etkisi incelendi. Mantar ekstraktından alkalaz enzimi hidrolizi sonrası elde edilen peptid fragmanları ultrafiltrasyon membranları kullanılarak fraksiyonlandı. Elde edilen fraksiyonların angiotensin dönüştürücü I (ACE-I) enzimi üzerine inhibitör etkisi in vitro koşullarda çalışıldı. Fraksiyonlar içerisinde en yüksek ACE-I inhibisyonu % 94 ile 5kDa<peptidler<10 kDa arasındaki peptidleri içeren fraksiyonda gözlendi. Bu fraksiyonun ACE-I için IC50 değeri 4,2 ?g/ml olarak hesaplandı. Fraksiyondaki peptid sayısı ve saflığı % 12 SDS-PAGE jel ile belirlendi. Çalışma sonuçları göstermektedir ki M. esculenta mantarı hipertansiyon hastalığının önlenmesi ve tedavisinde kullanılabilecek fonksiyonel peptid türevli gıda bileşenlerine sahiptir.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofTürk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBiyoloji;Biyokimya ve Moleküler Biyolojien_US
dc.titleMorchella esculanta Protein Hidrolizatlarında Anjiotensin Dönüştürücü Enzim I’in Peptid İnhibitörlerinin Araştırılmasıen_US
dc.title.alternativeInvestigation of Peptide Inhibitors of Angiotensin Converting Enzyme-I in Morchella esculenta Protein Hydrolysatesen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume6en_US
dc.identifier.issue4en_US
dc.identifier.startpage859 - 869
dc.identifier.startpage859en_US
dc.identifier.endpage869en_US
dc.identifier.doi10.30910/turkjans.633619-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid316865en_US
dc.ownerPamukkale University-
item.languageiso639-1tr-
item.openairetypeArticle-
item.grantfulltextopen-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextWith Fulltext-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
crisitem.author.dept31.08. Chemistry and Chemical Process Technologies-
Appears in Collections:Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Files in This Item:
File SizeFormat 
Morchella esculanta Protein Hidrolizatlarında.pdf399.1 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

28
checked on May 27, 2024

Download(s)

8
checked on May 27, 2024

Google ScholarTM

Check




Altmetric


Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.