Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/44857
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorAlkaya, Serap-
dc.contributor.authorMutlu Öztürk, Hande-
dc.contributor.authorYağcı, Kamil-
dc.date.accessioned2022-05-17T12:45:16Z-
dc.date.available2022-05-17T12:45:16Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.issn2147-8775-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/44857-
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.21325/jotags.2020.602-
dc.description.abstractYapılan bu araştırmanın amacı, lisans düzeyinde turizm eğitimi alan öğrencilerin çevrekimliklerini belirlemektir. Araştırma kapsamında ayrıca, okunulan bölüm (turizmişletmeciliği, gastronomi ve mutfak sanatları ve turizm rehberliği bölümü), cinsiyet ve sınıfagöre de farklılıkları tespit etmek amaçlanmıştır. Çevre kimliği ölçeğindeki maddelerin içtutarlılığının belirlenebilmesi için güvenilirlik analizi yapılmıştır. Yapılan analiz sonucundaçevre kimliği ölçeğinin güvenilirlik değerinin %88,2 (?=0,882) olduğu tespit edilmiştir.Uygulanan Kruskal-Wallis testi sonucunda öğrencilerinin çevre kimlikleri ile okuduklarıbölüm (p=0,044<0,05) ve sınıfları (p=0,000<0,05) arasında anlamlı bir farklılık tespitedilmiştir. Öğrencilerin cinsiyetleri ile çevre kimlikleri arasında istatistiksel olarak anlamlıfarklılıklar olup olmadığını tespit etmek amacıyla yapılan Mann-Whitney U Testisonucunda öğrencilerin cinsiyetleri ile çevre kimlikleri arasında anlamlı bir farklılık(p=0,000<0,05) tespit edilmiştir. Test sonucuna göre, kadın öğrencilerin erkek öğrencileregöre daha güçlü bir çevre kimliğine sahip olduğu yorumunu yapmak mümkündür. Ayrıcaçevre kimliği ölçeğinin betimsel analizine ilişkin sonuçlarında çevre kimliği ölçeğininortalaması X?=5,394, ss=0,824 bulunmuştur. Bu sonuçlar, turizm öğrencilerinin güçlü birçevre kimliğine sahip olduğunu göstermektedir.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofJournal of Tourism and Gastronomy Studiesen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleLisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Çevre Kimliklerinin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırmaen_US
dc.title.alternativeA Research on Determination of Environmental Identities of Undergraduate Students Studying Tourismen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume8en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage1179 - 1195-
dc.identifier.startpage1179en_US
dc.identifier.endpage1195en_US
dc.identifier.doi10.21325/jotags.2020.602-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid367658en_US
dc.ownerPamukkale University-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.grantfulltextopen-
item.languageiso639-1tr-
item.openairetypeArticle-
item.fulltextWith Fulltext-
item.cerifentitytypePublications-
crisitem.author.dept21.02. Tourism Management-
crisitem.author.dept21.01. Gastronomy and Culinary Arts-
crisitem.author.dept21.04. Tour Guide Training-
Appears in Collections:TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Turizm Fakültesi Koleksiyonu
Files in This Item:
File SizeFormat 
Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Alan.pdf459.3 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

58
checked on Aug 24, 2024

Download(s)

28
checked on Aug 24, 2024

Google ScholarTM

Check




Altmetric


Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.