Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/44890
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Bayram, Ümmühan | - |
dc.contributor.author | Alkaya, Serap | - |
dc.date.accessioned | 2022-05-17T12:45:19Z | - |
dc.date.available | 2022-05-17T12:45:19Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.issn | 2587-0890 | - |
dc.identifier.issn | 2587-0890 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/44890 | - |
dc.identifier.uri | https://doi.org/10.26677/TR1010.2020.380 | - |
dc.description.abstract | Bu çalışma, yerel halkın turizme bakış açısını ortaya koymayı ve yörede sürdürülebilir bir turizm planlamasına katkı sağlamak amaçlamaktadır. Her geçen gün gelişmekte olan ve ilişkili olduğu tüm bireyleri etkileyen turizme yerel halkın bakış açısı turizm faaliyetlerinin sürdürülebilirliği açısından önem arz etmektedir. Destinasyon adayı olan yörelerle ilgili turizm planlamaları gerçekleştirilirken turizmin olası etkilerini incelemek ve planlamalara dâhil etmek gerekmektedir. Yapılan araştırmada nicel araştırma yöntemi olan yapılandırılmış soru formlarından yararlanılmıştır. Yerel halk, turizmin geleneksel kültürü değiştirmeyeceği, yıkıcı etkilere yol açmayacağı, yerel halka ekonomik fayda sağlayacağı görüşündedirler. Araştırmada yerel halka yöneltilen sorular ışığında Buldan’da turizm etkileri boyutlarında yerel halkın bakış açısının olumlu olduğu sonucuna ulaşılmıştır ve turizmin sürdürülebilir gelişimiyle ilgili önerilerde bulunulmuştur. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Türk Turizm Araştırmaları Dergisi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.title | Sürdürülebilir Turizm Planlaması İçin Yerel Halkın Turizme Bakış Açısının Değerlendirilmesi: Buldan Örneği | en_US |
dc.title.alternative | Evaluation of the Tourism Perspectives of Local People for Sustainable Tourism Planning | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.volume | 4 | en_US |
dc.identifier.issue | 2 | en_US |
dc.identifier.startpage | 1028 - 1043 | - |
dc.identifier.startpage | 1028 | en_US |
dc.identifier.endpage | 1043 | en_US |
dc.identifier.doi | 10.26677/TR1010.2020.380 | - |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 415757 | en_US |
dc.owner | Pamukkale University | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.openairetype | Article | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
crisitem.author.dept | 21.01. Gastronomy and Culinary Arts | - |
crisitem.author.dept | 21.02. Tourism Management | - |
Appears in Collections: | TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection Turizm Fakültesi Koleksiyonu |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
Sürdürülebilir Turizm Planlaması İçin Yerel Halkın.pdf | 328.68 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
64
checked on Aug 24, 2024
Download(s)
44
checked on Aug 24, 2024
Google ScholarTM
Check
Altmetric
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.