Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/44890
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorBayram, Ümmühan-
dc.contributor.authorAlkaya, Serap-
dc.date.accessioned2022-05-17T12:45:19Z-
dc.date.available2022-05-17T12:45:19Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.issn2587-0890-
dc.identifier.issn2587-0890-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/44890-
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.26677/TR1010.2020.380-
dc.description.abstractBu çalışma, yerel halkın turizme bakış açısını ortaya koymayı ve yörede sürdürülebilir bir turizm planlamasına katkı sağlamak amaçlamaktadır. Her geçen gün gelişmekte olan ve ilişkili olduğu tüm bireyleri etkileyen turizme yerel halkın bakış açısı turizm faaliyetlerinin sürdürülebilirliği açısından önem arz etmektedir. Destinasyon adayı olan yörelerle ilgili turizm planlamaları gerçekleştirilirken turizmin olası etkilerini incelemek ve planlamalara dâhil etmek gerekmektedir. Yapılan araştırmada nicel araştırma yöntemi olan yapılandırılmış soru formlarından yararlanılmıştır. Yerel halk, turizmin geleneksel kültürü değiştirmeyeceği, yıkıcı etkilere yol açmayacağı, yerel halka ekonomik fayda sağlayacağı görüşündedirler. Araştırmada yerel halka yöneltilen sorular ışığında Buldan’da turizm etkileri boyutlarında yerel halkın bakış açısının olumlu olduğu sonucuna ulaşılmıştır ve turizmin sürdürülebilir gelişimiyle ilgili önerilerde bulunulmuştur.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofTürk Turizm Araştırmaları Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleSürdürülebilir Turizm Planlaması İçin Yerel Halkın Turizme Bakış Açısının Değerlendirilmesi: Buldan Örneğien_US
dc.title.alternativeEvaluation of the Tourism Perspectives of Local People for Sustainable Tourism Planningen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume4en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage1028 - 1043-
dc.identifier.startpage1028en_US
dc.identifier.endpage1043en_US
dc.identifier.doi10.26677/TR1010.2020.380-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid415757en_US
dc.ownerPamukkale University-
item.languageiso639-1tr-
item.openairetypeArticle-
item.grantfulltextopen-
item.cerifentitytypePublications-
item.fulltextWith Fulltext-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
crisitem.author.dept21.01. Gastronomy and Culinary Arts-
crisitem.author.dept21.02. Tourism Management-
Appears in Collections:TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Turizm Fakültesi Koleksiyonu
Files in This Item:
File SizeFormat 
Sürdürülebilir Turizm Planlaması İçin Yerel Halkın.pdf328.68 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

38
checked on May 27, 2024

Download(s)

20
checked on May 27, 2024

Google ScholarTM

Check




Altmetric


Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.