Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/44905
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorMutlu Öztürk, Hande-
dc.contributor.authorAlkaya, Serap-
dc.date.accessioned2022-05-17T12:45:21Z-
dc.date.available2022-05-17T12:45:21Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.issn2587-0890-
dc.identifier.issn2587-0890-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/44905-
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.26677/TR1010.2020.489-
dc.description.abstractYapılan bu araştırmanın amacı, otel işletmelerinde çalışan yöneticilerin yaratıcılıklarının önündeki engellerin belirlenmesidir. Araştırmanın evrenini, Pamukkale Üniversitesi’nde 9 Mart 2020 tarihinde dördüncüsü gerçekleşen Kariyer günleri’ne 43 otelden katılım gösteren yöneticiler oluşturmaktadır. Araştırma kapsamında veriler anket yöntemi ile toplanmıştır. Elde edilen tüm veriler İstatistik paket programında frekans analizi, faktör analizi, korelasyon analizi, Kolmogorov-Simirnov testi, Mann- Whitney U testi ve Kruskal-Wallis testi kullanılarak analiz edilmiştir. Araştırma sonucunda, katılımcıların çalıştıkları kurumlarda çok fazla değişim korkusu yaşamadıkları, eleştiri almadıkları, zaman ve iş baskısına maruz kalmadıkları, örgüte ve sisteme bağlılıklarının yüksek olduğu ve çalıştıkları kurumdaki kuralları ve şirket tarzını katı bulmadıkları tespit edilmiştir. Yapılan Kruskal-Wallis Testi sonucunda yöneticilerin eğitimleri ve mevcut iş yerindeki çalışma süreleri ile katı kurallar ve şirket tarzı arasında anlamlı bir farklılık olduğu tespit edilirken; Mann-Whitney U testi sonucunda ise cinsiyet ile katı kurallar ve şirket tarzı arasında anlamlı bir farklılık olduğu tespit edilmiştir. Çalışma sonucunda lisansüstü düzeyde eğitim alan yöneticilerin katı kurallar ve şirket tarzını lise, ön lisans ve lisans mezunu yöneticilere göre daha fazla yaratıcılığa engel olarak gördüğü sonucuna ulaşılmıştır. Ayrıca, erkek yöneticilerin, katı kurallar ve şirket tarzını (p=0,016<0,05) kadın yöneticilere göre daha fazla yaratıcılığa engel olarak gördüğü tespit edilmiştir.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofTürk Turizm Araştırmaları Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleKonaklama İşletmelerinde Çalışan Yöneticilerin Yaratıcılık Engellerien_US
dc.title.alternativeCreativity Barriers of Managers Working in Hospitality Industryen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume4en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage2423 - 2440-
dc.identifier.startpage2423en_US
dc.identifier.endpage2440en_US
dc.identifier.doi10.26677/TR1010.2020.489-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid423332en_US
dc.ownerPamukkale University-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.cerifentitytypePublications-
item.openairetypeArticle-
item.fulltextWith Fulltext-
item.languageiso639-1tr-
item.grantfulltextopen-
crisitem.author.dept21.01. Gastronomy and Culinary Arts-
crisitem.author.dept21.02. Tourism Management-
Appears in Collections:TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Turizm Fakültesi Koleksiyonu
Files in This Item:
File SizeFormat 
Konaklama İşletmelerinde Çalışan Yöneticilerin.pdf317.95 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender
Sorry the service is unavailable at the moment. Please try again later.

Page view(s)

112
checked on Apr 14, 2025

Download(s)

32
checked on Apr 14, 2025

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.