Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/44944
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Mutlu Öztürk, Hande | - |
dc.contributor.author | Alkaya, Serap | - |
dc.date.accessioned | 2022-05-17T12:45:24Z | - |
dc.date.available | 2022-05-17T12:45:24Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.issn | 2587-0890 | - |
dc.identifier.issn | 2587-0890 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/44944 | - |
dc.identifier.uri | https://doi.org/10.26677/TR1010.2020.449 | - |
dc.description.abstract | Yapılan bu araştırmanın amacı, otel işletmelerinde çalışan yöneticilerin "stajyer" kavramına ilişkin sahip oldukları metaforları belirlemektir. Araştırmaya, 29’u erkek 16’sı kadın olmak üzere toplam 45 yönetici katılmıştır. Araştırma verileri, metafor formu ile toplanmıştır. Formda katılımcılardan “Stajyer ...... benzer, çünkü .........” ibaresini tamamlamaları istenmiştir. Elde edilen veriler nitel araştırma yöntemleriyle analiz edilmiştir. Katılımcılar stajyer kavramına ilişkin 30 adet metafor üretmiştir. Katılımcılar tarafından belirlenen metaforların ortak özelliklerine bakılmış, birbirleri ile ilgili olanlar aynı kategori altına alınmıştır. Bu işlem sonunda 30 metafor, ilgilenildikçe gelişen birey, yokluğu eksiklik, varlığı yenilik yaratan birey, tecrübeyle gelişecek birey ve geleceğe yön verecek birey olmak üzere toplam 5 kategori altında toplanmıştır. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Türk Turizm Araştırmaları Dergisi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.title | Otel İşletmelerinde Çalışan Yöneticilerin "Stajyer" Kavramına İlişkin Algılarına Yönelik Metafor Analizi | en_US |
dc.title.alternative | Metaphor Analysis of the Perceptions of Managers Working in Hotel Businesses Regarding the Concept of Intern | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.volume | 4 | en_US |
dc.identifier.issue | 3 | en_US |
dc.identifier.startpage | 1763 - 1777 | - |
dc.identifier.startpage | 1763 | en_US |
dc.identifier.endpage | 1777 | en_US |
dc.identifier.doi | 10.26677/TR1010.2020.449 | - |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 422045 | en_US |
dc.owner | Pamukkale University | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.openairetype | Article | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
crisitem.author.dept | 21.01. Gastronomy and Culinary Arts | - |
crisitem.author.dept | 21.02. Tourism Management | - |
Appears in Collections: | Fen-Edebiyat Fakültesi Koleksiyonu TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
f4c90bf7-2200-45be-afd5-e2eb8bbd196f.pdf | 244.03 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.