Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/45080
Title: Karadut (Morus nigra) suyunda rutin ve toplam fenolik bileşiklerin ısıl parçalanma kinetiği
Other Titles: Thermal degradation kinetics of rutin and total phenolic compounds in black mulberry (Morus nigra) juice
Authors: Sernikli, Cemre
Kadakal, Çetin
Abstract: Bu çalışmada, karadut suyunun 70-95 °C sıcaklık aralığında ve farklı ısıtma periyotlarında (0,5, 10, 15, 20 ve 30 dk.) ısıl işleme tabi tutulmasıyla karadut suyunun rutin ve toplam fenolikiçeriğinde meydana gelen değişimler belirlenmiştir. Bu amaçla taze karadut meyveleriöncelikle meyve suyunu işlenmiş ardından ısıl işlem uygulaması yapılmıştır. Karadut suyundarutin tayini sıvı kromatografik, toplam fenolik tayini ise spektrofotometrik yöntemlebelirlenmiştir. Isıl işlem sırasında, karadut suyunda ısıl işlem uygulamasına bağlı olarak rutinve toplam fenolik içeriğindeki bozunmalar birinci dereceden kinetik modele uymuştur. Rutinve toplam fenolik reaksiyonların sıcaklık bağımlılığı Arrhenius ilişkisi ile tanımlanmıştır. Rutinve toplam fenolik içeriğinin 70-95 °C sıcaklık aralığındaki aktivasyon enerjileri sırasıyla 50.53ve 34.89 kJ mol-1 bulunmuştur.
URI: https://hdl.handle.net/11499/45080
https://doi.org/10.29050/harranziraat.687653
ISSN: 2587-1358
Appears in Collections:Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection

Files in This Item:
File SizeFormat 
2a2e494a-d346-441d-9813-dfc9b6ea1bb9.pdf527.98 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record



CORE Recommender

Page view(s)

50
checked on May 27, 2024

Download(s)

18
checked on May 27, 2024

Google ScholarTM

Check




Altmetric


Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.