Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/45080
Title: | Karadut (Morus nigra) suyunda rutin ve toplam fenolik bileşiklerin ısıl parçalanma kinetiği | Other Titles: | Thermal degradation kinetics of rutin and total phenolic compounds in black mulberry (Morus nigra) juice | Authors: | Sernikli, Cemre Kadakal, Çetin |
Abstract: | Bu çalışmada, karadut suyunun 70-95 °C sıcaklık aralığında ve farklı ısıtma periyotlarında (0,5, 10, 15, 20 ve 30 dk.) ısıl işleme tabi tutulmasıyla karadut suyunun rutin ve toplam fenolikiçeriğinde meydana gelen değişimler belirlenmiştir. Bu amaçla taze karadut meyveleriöncelikle meyve suyunu işlenmiş ardından ısıl işlem uygulaması yapılmıştır. Karadut suyundarutin tayini sıvı kromatografik, toplam fenolik tayini ise spektrofotometrik yöntemlebelirlenmiştir. Isıl işlem sırasında, karadut suyunda ısıl işlem uygulamasına bağlı olarak rutinve toplam fenolik içeriğindeki bozunmalar birinci dereceden kinetik modele uymuştur. Rutinve toplam fenolik reaksiyonların sıcaklık bağımlılığı Arrhenius ilişkisi ile tanımlanmıştır. Rutinve toplam fenolik içeriğinin 70-95 °C sıcaklık aralığındaki aktivasyon enerjileri sırasıyla 50.53ve 34.89 kJ mol-1 bulunmuştur. | URI: | https://hdl.handle.net/11499/45080 https://doi.org/10.29050/harranziraat.687653 |
ISSN: | 2587-1358 |
Appears in Collections: | Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
2a2e494a-d346-441d-9813-dfc9b6ea1bb9.pdf | 527.98 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
66
checked on Aug 24, 2024
Download(s)
20
checked on Aug 24, 2024
Google ScholarTM
Check
Altmetric
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.