Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/45090
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorÇelik, İlyas-
dc.contributor.authorTümer, Gözde-
dc.date.accessioned2022-05-17T12:46:21Z-
dc.date.available2022-05-17T12:46:21Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.issn2602-2834-
dc.identifier.issn2602-2834-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/45090-
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.3153/FH20018-
dc.description.abstractBu çalışmada, kavurga buğday (KB), kavurga arpa (KA), %50 kavurga arpa+ %50 kavurga buğday(KAB) unları, standart una %5, %10 ve %20 oranlarında ikame edilerek tulumba tatlıları üretilmiştir.Tüm tulumba tatlılarında bazı fiziksel, kimyasal ve duyusal özellikler belirlenmiştir. Fiziksel özelliklerde; tatlılarda en düşük şurup çekme miktarı KAB ve %20 ikame oranında, en yüksek spesifik hacimKA ikameli, en düşük boy/en oranı KB ikameli tatlıda belirlenmiştir (p<0.05). Kimyasal özelliklerde;en düşük nem miktarı kontrol örneğinde görülürken, artan ikame oranlarıyla birlikte yağ ve proteiniçerikleri kontrole göre sırasıyla %15.39, %8.64 azalmıştır (p<0.05). Mineral madde bakımından magnezyum içeriği %20 ikamede, sodyum içeriği %5 ikamede en yüksek değerler vermiştir (p<0.05). Duyusal değerlendirmede en düşük puanlama %20 ikame oranlı tatlılarında elde edilmiştir. Tulumba tatlılarda artan ürün çeşitliliği, elde edilen sonuçlar dikkate alındığında % 10’a kadar kavurga unları tulumba tatlısı yapımında kullanılabiliniren_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofFood and Healthen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleTulumba tatlısı yapımında çeşitli kavurga unların kullanımı ve bazı karakteristik özelliklerin belirlenmesien_US
dc.title.alternativeUse of various roast (kavurga) flours in production of tulumba dessert and some characteristics of dessertsen_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume6en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage170 - 176-
dc.identifier.startpage170en_US
dc.identifier.endpage176en_US
dc.authorid0000-0002-8434-8797-
dc.authorid0000-0002-7899-6237-
dc.identifier.doi10.3153/FH20018-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid388389en_US
dc.identifier.scopusqualityQ1-
dc.ownerPamukkale University-
item.fulltextWith Fulltext-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.cerifentitytypePublications-
item.languageiso639-1tr-
item.openairetypeArticle-
item.grantfulltextopen-
Appears in Collections:Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu
TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Files in This Item:
File SizeFormat 
İlyas Çelik , Gözde Tümer.pdf920.36 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

54
checked on Aug 24, 2024

Download(s)

22
checked on Aug 24, 2024

Google ScholarTM

Check




Altmetric


Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.