Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/11499/45250
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorMutlu Öztürk, Hande-
dc.date.accessioned2022-05-17T12:47:20Z
dc.date.available2022-05-17T12:47:20Z
dc.date.issued2020-
dc.identifier.issn2602-3008-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11499/45250-
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.32572/guntad.703872-
dc.description.abstractSon yıllarda yaşanan teknolojik gelişmeler hem bireyleri hem de toplumların yaşamını günümüzde geçmişten daha hızlı bir şekilde etkilemektedir. İletişim, robotik, ulaşım, makine sanayi ve hizmet sektörlerinde son yıllardaki gelişmeler, sayısal ve akıllı teknolojiler kullanarak üretim ve operasyon tekniklerinin geliştirilmesi 4. Sanayi Devrimi veya Endüstri 4.0 olarak tanımlanmaktadır. Teknolojik gelişmeler sanayi sektöründe olduğu kadar hizmet sektöründe de büyük değişiklikler yaratmıştır. Endüstri 4.0, turizm sektörünün dönüşümünde de değişikliklere yol açmıştır ve gelecek zamanlarda da farklı etkilerinin ortaya çıkması muhtemeldir. Hizmet sektöründeki gelişmeler gastronomi alanında da birçok değişiklik ve yeniliklere neden olmaktadır. Bu çalışma nitel bir çalışmadır ve amacı, Endüstri 4.0'ın gastronomi sektörü üzerindeki etkisini incelemek ve Gastronomi 4.0 kavramını açıklamaktır.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofGüncel turizm araştırmaları dergisi (Online)en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleTeknolojik Gelişmeler ve Gastronomi Alanına Yansımaları: Gastronomi 4.0en_US
dc.title.alternativeTechnological Developments, Industry 4.0 and its Effects on Tourism Sector: Gastronomy 4.0en_US
dc.typeArticleen_US
dc.identifier.volume4en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage222 - 239
dc.identifier.startpage222en_US
dc.identifier.endpage239en_US
dc.identifier.doi10.32572/guntad.703872-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.identifier.trdizinid445090en_US
dc.ownerPamukkale University-
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
item.cerifentitytypePublications-
item.openairetypeArticle-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.languageiso639-1tr-
crisitem.author.dept21.01. Gastronomy and Culinary Arts-
Appears in Collections:TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection
Turizm Fakültesi Koleksiyonu
Files in This Item:
File SizeFormat 
40974075-141f-4803-9ae2-e00cbdbe2e95.pdf688.33 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

194
checked on Aug 24, 2024

Download(s)

78
checked on Aug 24, 2024

Google ScholarTM

Check




Altmetric


Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.