Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/45250
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Mutlu Öztürk, Hande | - |
dc.date.accessioned | 2022-05-17T12:47:20Z | |
dc.date.available | 2022-05-17T12:47:20Z | |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.issn | 2602-3008 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/45250 | - |
dc.identifier.uri | https://doi.org/10.32572/guntad.703872 | - |
dc.description.abstract | Son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmeler hem bireyleri hem de toplumların yaşamını günümüzde geçmişten daha hızlı bir şekilde etkilemektedir. İletişim, robotik, ulaşım, makine sanayi ve hizmet sektörlerinde son yıllardaki gelişmeler, sayısal ve akıllı teknolojiler kullanarak üretim ve operasyon tekniklerinin geliştirilmesi 4. Sanayi Devrimi veya Endüstri 4.0 olarak tanımlanmaktadır. Teknolojik gelişmeler sanayi sektöründe olduğu kadar hizmet sektöründe de büyük değişiklikler yaratmıştır. Endüstri 4.0, turizm sektörünün dönüşümünde de değişikliklere yol açmıştır ve gelecek zamanlarda da farklı etkilerinin ortaya çıkması muhtemeldir. Hizmet sektöründeki gelişmeler gastronomi alanında da birçok değişiklik ve yeniliklere neden olmaktadır. Bu çalışma nitel bir çalışmadır ve amacı, Endüstri 4.0'ın gastronomi sektörü üzerindeki etkisini incelemek ve Gastronomi 4.0 kavramını açıklamaktır. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Güncel turizm araştırmaları dergisi (Online) | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.title | Teknolojik Gelişmeler ve Gastronomi Alanına Yansımaları: Gastronomi 4.0 | en_US |
dc.title.alternative | Technological Developments, Industry 4.0 and its Effects on Tourism Sector: Gastronomy 4.0 | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.volume | 4 | en_US |
dc.identifier.issue | 2 | en_US |
dc.identifier.startpage | 222 - 239 | |
dc.identifier.startpage | 222 | en_US |
dc.identifier.endpage | 239 | en_US |
dc.identifier.doi | 10.32572/guntad.703872 | - |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 445090 | en_US |
dc.owner | Pamukkale University | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.openairetype | Article | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
crisitem.author.dept | 21.01. Gastronomy and Culinary Arts | - |
Appears in Collections: | TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection Turizm Fakültesi Koleksiyonu |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
40974075-141f-4803-9ae2-e00cbdbe2e95.pdf | 688.33 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
194
checked on Aug 24, 2024
Download(s)
78
checked on Aug 24, 2024
Google ScholarTM
Check
Altmetric
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.