Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/11499/45429
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Demiray, Engin | - |
dc.contributor.author | Tülek, Yahya | - |
dc.date.accessioned | 2022-05-23T11:42:27Z | - |
dc.date.available | 2022-05-23T11:42:27Z | - |
dc.date.issued | 2016 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11499/45429 | - |
dc.description.abstract | Çalışmada, bütün halde güneşte kurutulmuş bamya örneklerinin rehidrasyonunda, üç farklı rehidrasyon suyu sıcaklığının (25, 35 ve 45°C) rehidrasyon kinetiğine etkisi incelenmiştir. Dört farklı modelle, rehidrasyonda elde edilen deneysel sonuçların uygunluğu doğrusal olmayan regresyon analizi uygulanarak karşılaştırılmış ve modellere ait katsayılar hesaplanmıştır. Deneysel sonuçlara en iyi uyum gösteren modellerin Peleg ve Weibull modelleri olduğu belirlenmiştir. Çalışmada ayrıca efektif difüzivite katsayıları da belirlenmiş ve 9.84 × 10-10- 1.66 × 10-9 m2 .s-1 değerleri arasında hesaplanmıştır. Yüksek sıcaklıkta yapılan rehidrasyon işleminde nem kazanımının daha hızlı olduğu belirlenmiştir. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Akademik Gıda | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Kuru bamya | en_US |
dc.subject | Rehidrasyon | en_US |
dc.subject | Efektif difüzivite | en_US |
dc.subject | Weibull | en_US |
dc.subject | Peleg | en_US |
dc.title | Güneşte kurutulmuş bamyaların rehidrasyon kinetiği | en_US |
dc.title.alternative | Rehydration kinetics of sun-dried okras | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.identifier.volume | 14 | en_US |
dc.identifier.issue | 4 | en_US |
dc.identifier.startpage | 368 | en_US |
dc.identifier.endpage | 374 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 217099 | en_US |
dc.owner | Pamukkale University | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.openairetype | Article | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
crisitem.author.dept | 10.05. Food Engineering | - |
crisitem.author.dept | 10.05. Food Engineering | - |
Appears in Collections: | Mühendislik Fakültesi Koleksiyonu TR Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu / TR Dizin Indexed Publications Collection |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
bb459f89-0469-477b-856f-7eaa1d103017.pdf | 181.65 kB | Adobe PDF | View/Open |
CORE Recommender
Page view(s)
60
checked on Aug 24, 2024
Download(s)
280
checked on Aug 24, 2024
Google ScholarTM
Check
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.